Tengah-tengah dunia

Assalamualaikum...


Hai hai hai semuaaaa!!!
Curi masa sikit.. Steghehhh (stress) nak siapkan report FYP ni..
Badan pun dah lenguh sana sini.. 
So, jom apdet blog kejap..
Hehehehe...


Cerita pasal tengah dunia..
Tau tak kat mana titik tengah dunia ni??
Haaaa tau tak? Tau tak?


Aku teringat masa aku kecik2 dulu..
Bapa aku selalu membebel kalau nampak something yang bukan kat tempatnya..
Contohnya kalau laptop tu terbiar kat lantai, then menghalang laluan bapa aku..
Mesti dia akan cakap, "Ni apa ni, letak laptop kat tengah2 dunia ni??"
So, aku pun dengan bingungnya bertanya kat bapa aku balik..
"Camna bapa tau ni tengah2 dunia??"
"Ce try ukur", kata bapa aku..
Then aku pun blurrrr..
Hahaha..


Ko giler nak ukur??
DUNIA tu bhai... Bukan BUMI..
Kalau bumi pun memang takyah ukur pun kita takkan jumpa mana tengahnya..
Bumi kan bulat.. Tapi ada yang cakap Kaabah tu titik tengah bumi..
Wallahualam.. Allah je yang tahu.. :)


Okei, sambung buat report balik..
Sori pada yang singgah, yang komen, yang follow..
Me is busy right now.. 
Huhuhuhu...


13 comments:

  1. selalu jugak abah cakap macam tu :D

    ReplyDelete
  2. ayat tetengah dunia tu semua org tua pakai ke??? ayah wan pon pakai ayat tu jgak.... mistri ni... hhahahaha

    ReplyDelete
  3. Patut laaa tak wasap2 akak poonn... Hehe... BZ rupenye.... xpe, akk paham... Akk pn satu masa dulu cmtu gak!!

    Anyway, dah setel dah mslh tu.. Akk nk mintak tlg pasangkan LinkWithin sbnrnye... Dh 2 mggu dok pening... Tp Sabtu aritu dah ok! hehe... Singgah la blog akk tgk nnt ye :)

    Good Luck Anne... Don't worry, everything will be ok :)

    ReplyDelete
  4. Hahaha means cam main letak tengah tengah jalan la kan? Hahha adeh

    ReplyDelete
  5. salam. ahai takpa dear..utamakan yang penting dulu - blogwalking tu nanti+ pun bole hee

    ReplyDelete
  6. memang.. mak Kak Fiza pun selalu ckp macam tu.. barang letak tpi skit.. nie letak kat tengah2 dunia.. hehe

    ReplyDelete
  7. org2 lama mmg suka ckp mcm tu kot..ayah niesa sll bising "apa ni baring tengah dunia" ..haha..tetiba..

    ReplyDelete
  8. hahah.. itu ayat tersirat ja sebenarnya..tengah2 dunia..kekeke

    ReplyDelete
  9. hihihihi qila tak pernah dgr lagi tengah2 dunia hihihihi

    ReplyDelete
  10. wallau a'lam.. ada yg kata ka'bah tu pusat magnet bumi..

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain