Review drama : The Master's Sun


Assalamualaikum W.B.T


First, nak gtau yang drama ni drama Korea..
Almaklum la, owner blog ni memang minat sangat2 kat drama Korea..
Hehehe..


Antara watak utama dalam drama ni


Drama ni bergenre horror-romantic comedy..
Hah kau, sekali 3 genre dia gabung..
Ada 17 episod kesemuanya..
Tak puas, sikit sangat episodnya.. hihi..
Tapi drama ni memang best!!


Heroin - Gong Hyo Jin

Heroin ni boleh nampak hantu..
Dia start nampak benda-benda alah ni lepas dia terlibat dalam 1 eksiden..
Start dari situ la hidup dia huru-hara sebab selalu terserempak dengan hantu..



Hero - So Ji Sub   *melting*

Hero ni pulak jenis yg tak percaya dengan benda yang dia tak nampak..
Hero ni sorang CEO yang dingin, dalam pala otak dia ada $$ ja.. hihi..
Tapi hero ni ada disleksia, dia tak boleh baca..
Asal tengok huruf ja mesti pening2 & nak muntah..
Ni disebabkan oleh tragedi dia kena culik masa zaman muda remaja dulu..
Hehehe..


Oleh kerana drama ni bergenre horror, memang agak banyak la hantu yang ada..
Tapi rasanya better panggil diorang ni roh2 yang berkeliaran.. Hehehe..


Roh2 berkeliaran yang pelbagai.. hehe

Bagi yang penakut tu, tak digalakkan tengok waktu tengah malam ye?
Kang ada plak yang tak dapat tido..
Hehehe..


Memula tak berminat nak tengok pun drama ni sebab heroin tak cun..
Sekali bila dah tengok, eh cun apa..  Comel & sesuai sangat dengan watak tu..
Rasanya kalau letak Song Hye Kyo jadi heroin citer ni belum tentu menjadi wataknya..
Hehehe..


Lepas tengok citer ni aku terus jatuh cinta kat hero tu..
Tapi aku suka tengok dia masa kat dalam citer ni je sebab style rambut dia..
Bila google cari gambar yang lain...
Erkhh... Macammm... Kurang ensem laa..
Hahahaha...
Lain orang, lain pandangan kan?? hehe..


Nak download??
Klik sini ------> The Master's Sun


Kalau korang pengguna antivirus Avast, sila disable protection dulu ye?
Nanti tak boleh download.. :)


Ada sesiapa yang dah tengok tak drama ni??
Jom share pendapat korang pasal drama ni.. :)





20 comments:

  1. sally tak tengok pun cerita ni...adoi...tgk kejap2 je kat Astro :P

    ttbe ramai pulak yg minat Ji Sub ni...kenal kak Lieya Von Jay tak..? dia minat gila mamat ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. semua pengaruh drama ni la..
      abis la lepas ni ramai saingan nak kan Ji Sub.. haha..

      Delete
    2. selamat Ji Sub sy.. terpaksa bersaing ngan kak Lieya Von Jay je la ni.. haha..

      Delete
    3. heehhe...Yong Hwa will always no one ^_^

      Delete
  2. huikkk anne berani rampas boyfriend akak! hah tengok tu sally dah siap2 habaq dh kak Liya memang sayang gilerrrr kat lelaki kat atas tuuu... ^_^ cerita ni memang best!!!!!! tak puas tengok rasa nya kalo ada 50 episode pon sanggup hadap... rindu nya kat so ji sub oppa,...... ** tiba2 meroyan kat belog org.. opss soriii**

    ReplyDelete
    Replies
    1. anne x rampas, dia yg nak kat anne.. haha..
      kan? 100 episod pun sanggup kak.. hehe..

      Delete
    2. hahaha..ttibe je ter warning kat anne :P

      Delete
  3. boss merangkap bf suka gunakan dia utk tangkap hantu . seronok tgk citer ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bf yg cool & macho jgk kan?? ailaikk.. hehe..

      Delete
  4. aefa blom tgk lagi.. ada dlm list cite yg nk ditonton tp blkg2 sket sbb genre die.. hoho.. mood skrg the heirs hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. anne tgk jgk the heirs tp skrg bru episod 4 kan?
      kena sabar menunggu tiap2 minggu.. kekeke..

      Delete
  5. akak tak berapa tengok citer korea..tapi anak2 akak boleh plak layan citer korea + indon kat tv9 tu hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. advance budak2 sekarang ya? kecik2 lagi dah pandai layan citer.. hehehe

      Delete
  6. wahhh... nak tengok :).... btw, dayat dh follow awk... follow me back k :)
    http://lucascorner1.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. serius, ni mmg fav drama kita. lain dari lain. sbb ada hantu2 kan ... dh la OST cite ni sedap2 dgr ..

    sama kita, laki ni hensem kan? sekali bila google2 , Allah kenapa lain beno dr dlm cite nih . hahahaha

    perempuan ni cantik, muka dia fotogenik . kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, bkn macam drama yg lain.. genre lebih kurang ja.. memula tak minat cite ni tapi bila tgk trailer trus rasa nak tgk sbb cerita ni unik.. hehe..

      tu la, bila google ja trus nampak muka2 yg selebet, tak kemas.. lelaki ni ensem kalau ikut watak dalam cite ni.. ada satu drama tu rambut dia panjang, x suka tgk.. hahaha..

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain