Cara nak share iklan ChurpChurp


Assalamualaikum WBT..


Hai korang!! Hari ni aku nak buat tutorial sikit.. Tuto ni tentang cara nak share iklan dari ChurpChurp.. Kenapa Churp2 saja? Sebab aku memang aktif kat Churp2 je.. 8Share kadang2 je aku share.. Hihihi.. Ni untuk tolong korang yang dah sign up Churp2 tapi tak tahu cane nak share iklan tu.. Hehehe..


Okei, first of all mestilah korang kena sign in dulu bagi yang dah daftar.. Yang baru nak daftar bolehlah klik kat menu sebelah kiri blog ni ek?? Lepas sign in, korang akan nampak ni.. Ni kira macam dashboard korang la, asal buka Churp2 je mesti nampak ni, asal nampak ni je mesti buka Churp2.. Hahaha..


Ni la dia senarai reward @ iklan yang perlu di share


Tapi jangan risau kalau rewards korang sikit ke, takde ke.. Korang tunggu je, nanti adalah tu iklan yang baru. Hihihi.. Sekarang cara nak share pulak.. Kalau nak mulakan share iklan, korang hanya perlu klik EARN MORE kat bawah sebelah kanan setiap iklan. Macam gamba kat bawah ni haa..


Contoh ads yang nak di share


Pastu korang akan nampak macam paparan kat bawah ni.. Bagi iklan yang korang tak pernah share lagi korang kena klik 'Share Message' kalau nak mulakan sharing.. Maap ler aku takde iklan baru nak tunjuk kat korang. Semua iklan aku dah pernah share, so paparan macam ni je la yang aku dapat tengok hari2.. Kehkehkeh..



Kat sini korang akan nampak step by step nak share.. Just ikut je step yang diorang bagi.. Copy mana-mana mesej pastu paste kat pesbuk korang, then post.. Senang bukan? Tapi kalau korang just nak amik link untuk share kat platform lain, contohnya nak letak kat blog macam yang aku buat kat bawah ni....


Dah nampak? Tolong ler klik.. Hihihi


 Atau nak share ngan kawan2 korang guna chat @ private message.. Pon senang cik kak.. Hihi.. Ikut je step kat bawah ni haa.. 


Highlight link kat atas tu pastu copy & paste kat mana2 kesukaan korang.. hihi


Amacam, boleh follow tak?? Kalau ada sebarang kemusykilan sila angkat kening tinggi2.. Hahaha.. Gurau je.. Komen je kat bawah.. Tanya banyak2 pun I tak kisah.. Huhuhu..





13 comments:

  1. kita guna byk 8share..hehehe...dah klik! ^_^

    ReplyDelete
  2. anne dulu je rajin kt 8share, sekarang fokus kat churp2 pulak.. btw, thanks! :D

    ReplyDelete
  3. dah lama tak jenguk churp2...dah berhabuk dan bersarang agaknya...

    jemput singgah sini : http://mindakabur.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la aktif balik, boleh tolong2 klik kasi up earning.. hehe..

      Delete
  4. Replies
    1. ada letak kat blog tak? nanti nak pegi klik2.. hihi..

      Delete
  5. kalau letak banyak2 link skali bukan ke kena clear cache?

    ReplyDelete
    Replies
    1. not sure tapi rasanya tak perlu kot sebab kalau ikutkan rules 8share, clear cache & history tu dah kira fraud click.. hehe..

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain