Jenis ganjaran atau rewards dari ChurpChurp

Assalamualaikum WBT..


Hai uolls! Apa khabar? Harap sihat la ye?
Hari ni nak buat entri pasal Churp2 lagi.. Harap takde la yang bosan ye? Entri ni sebagai panduan je buat mereka yang baru join Churp2 ni.. Untuk yang dah lama join pon boleh jugak.. Kalau yang baru nak join pon tersangat la boleh.. Tapi kena daftar dulu okei? Klik je kat menu yang ada kat sebelah kiri blog ni. Hihihi..


Okei, straight to the point.. Entri hari ni adalah untuk mencirikan, ecehh ayat macam nak buat esei je.. Hehehe.. Sebenarnya, just nak explain kat Churpers sekalian tentang jenis2 rewards yang Churp2 'akan' bagi. Kenapa 'akan' bagi? Sebabnya, ada jenis2 rewards yang kadang-kadang je boleh dapat.


Ringkasan jenis-jenis ganjaran


Jenis-jenis ganjaran :

1. SOCIAL SHARE
Ni yang biasa punya rewards. *apa punya ayat daa* Memang akan dapat.. Pilih mana2 campaign @ iklan, share kat mana2 social media, then dapat earning.. Tu pun kalau ada orang klik la.. Hehehe..



2. SOCIAL SEED
Kempen untuk Churpers yang terpilih sahaja.. Contoh kempen macam kat bawah ni..


Ni campaign untuk social seed yang aku dapat


Untuk rewards yang ni, korang kena cipta ayat sendiri dan masukkan beberapa ayat wajib yang ditentukan oleh Churp2.. Lepas dah send ayat yang korang cipta tadi, kena tunggu pihak Churp2 approve. 


Dalam kotak merah tu adalah ayat wajib yang kena ada dalam tweet ciptaan korang..

Rajin2 la jenguk Twitter korang.. Kalau ayat yang korang cipta tu dah ada kat status twitter korang, itu bermakna ayat ciptaan korang dah di approved. Maka, korang akan dapat la ganjaran yang dijanjikan. Senang kan? hihihi..



3. SNAP SHARE
Yang ni aku tak da rezeki lagi nak dapat. Hehe.. Ni pun senang je.. Just amik gambar pastu upload kat instagram & sertakan sekali keywords yang diberi oleh Churp2. Siappp!! 

Contoh snap share campaign dari Churp2 Singapore



4. CAMPAIGN SEED
Yang ni pun aku belum pernah dapat lagi.. Mungkin pernah tapi masa tu aku sombong dengan Churp2. Padan muka.. Hahaha.. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh pegi blog Cik Itah, dia dah buat entri pasal ni sebab dia dah pernah dapat.. Jeles I taww.. Hihihi..



Sekian, tu je yang mampu dikongsikan bersama.. Ada mana2 part yang tak paham sila angkat kening dan tanya soalan ye? Kalau cikgu boleh jawab, insya Allah cikgu jawab.. Kalau tak dapat jawab, kita tanya pacik Google ramai2.. Muehehehe..





p/s : Isi tabung plisss.. hihi..


12 comments:

  1. bestnye anne, kinah dapat social share je huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu je, nanti ada gak tu.. anne pun baru je dapat ni semalam.. hehe..

      Delete
  2. Wuuu tak tahu-menahu sgt churp2 ni. Selalu dok share je hihi memang earning slow la naik

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad biasa share kat mana? ada share kat fb jgk eh?

      Delete
  3. T kasih diatas perkongsian.. menabung churp2 di sini.. :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. xpe, slow2.. anne pun dulu macam tu jugak.. hehe..

      Delete
  5. mcm2 cara nak dpt reward kat churp2 ni kan cuma reti dgn xreti ja hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kena rajin & tahu nak share cmana.. hehe

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain