Cerita hujan dan payung

Assalamualaikum WBT...



Tanjung Malim hujan lebat sekarang ni, angin pun kuat.. Kejap lagi pukul 5 aku ada kelas.. Hujan ni macam tak bagi je aku gi kelas kan? Ni kalau keluar pakai payung pun sure payung tu akan terbalik.. I know la, pengalaman okeii?? Hahaha..


Dulu masa semester 1 sampai la semester 3 aku duduk kolej & setiap semester tu lah aku akan beli payung baru sebab setiap sem jugak la payung aku akan rosak gara2 hujan lebat.. Bukan sebab aku ganas orangnya ya? No, tokey blog ni tersangatlah ayu dan sopan santoon orangnya.. Haha..


Cakap pasal payung ni kan, korang sanggup tak pakai payung kat bawah ni??


Ni best! Kaki je basah, badan tak.. hehe..


Ni lagi best, langsung tak basah.. Kaki je la.. hehe


Ni confirm la basah kalau hujan.. -__-



Payung for couple.. hihi



Payung kalerpul kat lorong di Portugal

Cantik kan?? Ni kat Portugal, kat KL pun ada aku nampak baru2 ni tapi tak sure la kat mana.. Aku baca tajuk artikel tu ja, lepas tu bila nak cari balik langsung tak jumpa.. Macam-macam dah keyword aku try kat Google tapi yang kat Portugal ni jugak la yang muncul.. Hehehe..


So, apa cerita korang dengan payung ni? Ada kawan aku suka beli payung yang besar tu, bukan yang payung pasar malam pulak ye? Payung yang biasa cuma saiz dia agak besar. Payung yang aku ada sekarang kaler pink, ada renda2 kat tepi, saiz cukup2 untuk aku sorang. Hahaha.. Terserlah ke'gegurl'an ku di situ.. hihi..




Pic credit to : Google


p/s : Jangan lupa isi tabung ye?? hihihi.. :D

35 comments:

  1. waaa.. bru tahu ade payung couple.. comel gilerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je, orang sekarang ni kan suka design macam2.. hehehe..

      Delete
  2. plastik yang payung kedua tu boleh rembat kat mana-mana kedai makan je. save bajet xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. tinggal sedia payung ngan penyepit je.. haha..

      Delete
  3. saya suka tengok payung yg pelik2,hehe :) payung warna-warni tu cantik la! :) hihi dan saya suka payung yg comel,haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la, akak pun suka payung comel2 tapi macam syg je nak pakai time ujan lebat.. takut rosak nnt.. hihi..

      Delete
    2. haha,betul betul...payung yg comel2 simpan kat rumah je... hehe :D

      Delete
  4. hehe...cantik payung2 tuh..
    payung LeYa color putih ade strawberi... tapi slalu gune utk photoshoot pengantin je... hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. payung comel2 sesuai bawak photoshoot je, nanti cepat rosak kalau pakai time ujan.. hehehe

      Delete
  5. aku rasa aku mahu oayung yg ke dua tu. aahaha, full protection against rain !

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah senang jak tu mo buat kira, nanti aku jual aa? hahaha..

      Delete
  6. wah.. hebat payung number 1 and 2 tuh.. haha.. mcm best jer.. :) yg bulat kecil tuh tak sesuai la nak buat payung.. haha.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, yang bulat kecil tu untuk amik gambar bole la kot.. hehe

      Delete
  7. ya allah
    payung couple tu lah paling sweet.
    Tapi kalau nak lagi sweet si boy payungkan makwenya hahahah <3

    tapi yg first tu lawak lah. gemuk sangat. nanti habis langgar semorang huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? tak sesuai bawak payung kat tempat orang ramai, nanti orang len pun boleh mengamuk kena langgar.. hehe

      Delete
  8. Payung yang kat potugal tu lawa...sgt2 cntik...

    Singgh dan folo anne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? kalerpul gituu.. hehe.. thanks follow.. :D

      Delete
  9. Cantiknya ttg payung kecuali payung putih yg bulat mcm bola tu.. mcm org x betul je hehee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. pelik je design payung tu kan? macam takde guna je.. hihi..

      Delete
  10. Replies
    1. nanti suruh kilang payung buat payung macam tu untuk awak.. hehe..

      Delete
  11. Kalau yang ketiga tu lebih baik ler tak payah pakai. Sama je, pakai basah, tak pakai pun basah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, tak tau la apa function payung tu kalau tak mampu nak lindungi si pemakai.. hehe

      Delete
  12. yang no 1 & no 2 tu best..confirm tak basah

    ReplyDelete
  13. nak payung kapel tu satu~~ :D
    aefa ade satu payung je. yg jenis boleh lipat kecik2 tu.
    ntah ape nama die haha..
    mudah nak bawak g mane2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti anne cantum dua kaki payung jadi payung kapel eh? hehe..
      sama la, payung anne pun jenis yang lipat tu.. senang nak simpan dalam beg kalau malas nak pegang.. kekeke

      Delete
    2. haha xnak la.. nak payung mcm dlm gmbr ni jugk :P

      Delete
    3. nanti sruh kilang payung la buat utk aefa.. hehe

      Delete
  14. macam2 jenis payung pun ada :) yang last tu nampak macam menarik sangat payung kat portugal tu...

    ReplyDelete
  15. Salam, haha yg first tu best! payung couple best, dan payung comel yg mcm awan tu xtau pe motif dia..hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.. yang first tu memang langsung tak basah kepala ngan badan.. yang macam awan tu pulak macam takleh nak panggil payung je.. ahaha..

      Delete
  16. payung byk2 mcm kat portugal tu ade kat putrajaya . bila malam lawa sangat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? putrajaya kat sebelah mna?hehe.. eksaited dah ni.. hihi

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain