Hari sabtu aku

Assalamualaikum W.B.T


Hai uollss!! Weee rindunya kat blog..
Kalau sehari tak update rasa macam ada yang tak lengkap je.. Hehehe..
Apa aktiviti korang hari ni?


Hari sabtu aku minggu ni agak tenang sikit sebab takde pikir pasal assignment pun. Hahaha.. Penat la satu minggu bertungkus lumus siapkan assignment, so ari ni kira hari rehat la.. Esok baru sambung buat assignment lagi.. Best tak aku atur jadual? Hahaha..


Aktiviti hari ni, bangun pagi, cuci kain, sidai kain pastu bekpes biskut cicah ngan milk tea.. Pastu terleka berjam-jam menghadap blog & pesbuk.. Dah dekat tengah hari baru kelam kabut potong kain chiffon sebab nak pegi hantar kedai jahit, suh jahit tepi. Ku pikirkan senang nak potong kain chiffon tu, rupanya berpeluh jugak aku nak potong kain tu.. 


Lepas potong kain, bersiap nak pegi pekan. Hari ni kan ada pasar malam kat Tanjung Malim, so kami sebagai penghuni Tanjung Malim yang setia haruslah pegi ke pasar malam untuk memeriahkan lagi pasar malam disamping menghabiskan duit membeli makanan untuk sang perut tersayang.. Aku ingat nak amik gambar suasana pasar malam tapi sampai kat sana je terus lupa. Panas gila kat pasar malam tadi.. Nama je pasar malam tapi kitorang pegi dalam pukul 3 lebih macam tu.. Opkos la panas kan? Hohoho..




Hasil tangkapan di pekan tadi selain daripada laksa utara ngan ayam Uncle Bob yang dah selamat masuk dalam perut. Bunga kaler biru & merah tu brooch.. 3 ketul untuk RM5. Banyak sangat pilihan, last2 design tu je yang aku amik. Manik2 ni beli kat kedai jahit tempat aku hantar kain chiffon yang nak jahit tepi tu. Ada projek besar bakal menyusul selepas ni. Harap2 menjadi jugak.. Hehehe..


So, how was ur saturday? 
Kalau  +Aefa Aerisya aku tau hari dia tak best hari ni.. 
Kitak sabar jak owh? Hehehe..



24 comments:

  1. Projek besar dia tu nanti mesti comel. Tengok barang2nya comel2 saja. Hihihi, nanti dah siap share2 lah sini ya.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah.. kalau menjadi nanti anne share tp kalau tak de share, maksudnya projek gagal la tu.. ahahaha

      Delete
  2. kain chiffon tu utk ape..? hahaha...curious wooo~ yang si aefa tu...tak dapat diselamatkan dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade laa.. hehe.. nanti anne gtau dalam next entry.. hihi..

      Delete
  3. semoga dipermudahkan urusan ye :) cantik laa brooch tu and murah, geram plak tengok~ --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. :)
      kalau tengok brooch lain lagi geram.. banyak sangat pilihan.. hehe

      Delete
  4. Slmt berhujung minggu.. semoga sentiasa ceria.. :)

    ReplyDelete
  5. cantik la brooch tu..
    btw saye dah follow blog awak:)
    jemput singgah blog saye kay..

    http://annisa-blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks follow dear.. nanti sy follow balik eh? :D

      Delete
  6. Wah..projek besar apa tu?hehe..aefa dia sedey tk dpt tgk suju..hehe.klik2 tuk ain :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. projek besar yang tak tahu jadi ke tak.. hehehe..

      Delete
  7. NAK MANIK TU HIHIHIHIHIHI
    Hi kak anne!! Miss u btw!!! xox

    Nak biskut cicah milk tea jugak T_T
    Projek besar apa ha? ~~~(^_^~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. projek besar tu nanti akak gtau eh?
      nah amik ni akak bagi milk tea ngan biskut.. hehehe

      Delete
  8. comelnya,brooch bunga tu,hehe :)
    bestla dia noh dapat bersantai,ekeke... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari sabtu je dapat santai2 ni, ahad busy balik.. hehe..

      Delete
  9. haha.. marek jak sik ok :P
    aritok dah ok :D
    jahit manik kat baju kmk juak lok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah mun ktk dah ok.. xmok la sedih2 gik..
      baju kmk x siap2 jahit gik tok.. hehehe

      Delete
  10. rindu pekan tangjung malim haha.,.sedap nye uncle bob we huuu..sini tak da pun franchise dia. kalau buat laku gak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh la datang sini, uncle bob tgh tunggu tu.. hehehe..

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain