Review drama : Secret Love (K-Drama)

Assalamualaikum W.B.T & salam sejahtera uolls...



Okei, hari ni nak buat review tentang drama korea yang buat aku busy 2 3 hari ni.. Hehehe.. Sebenarnya tak terpikir pun nak tengok drama ni sebab tak kenal sangat ngan pelakonnya kecuali the hero, Ji Sung.. Aku memang kenal Ji Sung ni dari drama 'Protect The Boss' lagi.. Eceh, perkataan 'kenal' tu macam dah pernah jumpa ja kan? Kekeke.. Cuma hairan kenapa rating drama ni lagi tinggi dari The Heirs.. Dah tengok baru tau citer ni best..


Ji Sung @ Jo Min Hyuk

Hwang Jung Eum @ Kang Yoo Jung


Sinopis :
Min-Hyuk (Ji Sung) dilahirkan dalam keluarga yang kaya. Beliau mempunyai segala-galanya termasuk rupa, kebijaksanaan, tetapi dia tidak mempunyai kebaikan. Dia kehilangan teman wanitanya dalam kemalangan langgar lari. Yoo-Jung (Hwang Jung-Eum) dipenjarakan gara2 kemalangan langgar lari yang membunuh teman wanita Min-Hyuk. Sedangkan yang bersalah dalam kemalangan itu adalah teman lelakinya. Yoo Jung kemudiannya dikhianati oleh teman lelakinya, Ahn Do Hoon. Apabila mengetahui Yoo Jung adalah punca kematian teman wanitanya, Min Hyuk pun membalas dendam tetapi lama-kelamaan dendam tersebut bertukar menjadi cinta..




Kehkehkeh.. Ayat dramatis sungguh.. Tapi drama ni memang best lah.. Dari benci dan dendam boleh pulak jatuh cinta.. Drama ni bergenre melodrama.. Memang ada part2 yang menyentuh perasaan. Tapi ada jugak yang lawaknya..


Antara scene yang agak lawak.. Hehehe..


Mulanya aku tak terpikir pun nak donlod drama ni tapi kebetulan hari tu pegi library dengan Min.. Line tenet kat library memang superb, so aku pun try la donlod drama tu.. Kejap je dah habis donlod 16 episod. Balik rumah terus mulakan maraton.. Hehehe.. Permulaan cerita lagi dah melibatkan emosi, geram sangat dengan heroin tu sebab sanggup gantikan bf dia masuk penjara. Pastu si hero ni pulak penuh ngan dendam ja.. Start heroin tu kuar penjara barulah ada loving2 sikit.. Auww~~


Hero & heroin


Ada satu lagu OST drama ni yang memang khas untuk scene hero & heroin ni.. Asal part diorang dua je mesti kuar lagu ni.. Best pulak tu.. Nak dengar, klik SINI.. Hehehe.. OST lain pun best.. Aku sarankan korang yang peminat drama Korea tu tengok la drama ni. Yang dah tengok jom ulang tayang balik.. Hahaha~



Ji Sung ni dah kawin tau? Baru2 ni jugak.. Tak sempat nak jadikan husband no. 3. hahahaha



Masa ni masing2 dah ada feeling dah.. kekeke~


Kalau nak download drama ni boleh klik --------> Secret Love Download






Sekian, salam.. ^___^

18 comments:

  1. Mekasih ain.review2 ceta..leh g cari nnti ni..dah lama x tgk drama2 korea..sbb tak tau ceta terbaru apa yang best..tq eh in ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur welcome syaz.. :)
      ada banyak lagi drama korea yang best2.. hihi..

      Delete
  2. akak pon kenal jugak Ji Sung ni... dia salah sorg boyfren akak yang ke... (errr lost count)... yang perempuan tu pon mmg pelakon yg akak suka sebab dia memang berlakon bes2 dan banyak gak ceta yg dia berlakon akak tengok.. ^_^ nak tengok jugak ceta ni tapi xtau bila nak start...

    ReplyDelete
    Replies
    1. opss! boipren akak eh? tapi dah kawen kn? huhu..
      anne mula2 tak kenal pun heroin ni, rupanya dia pernah masuk running man yg first episod.. hehe..
      tp lakonan dia memang mantap la dalam cerita ni..

      Delete
  3. lama tak layan citer korea..
    2. follower 802.. jemput singgah ke laman santai leeza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. start la balik dengan drama ni.. best! hehe..
      thanks follow :)

      Delete
  4. Replies
    1. busy eh?
      anne kalau kat uni memang sentiasa update ngan drama2 korea tp kalau kat kampung memang tak tau pa pe dah.. hehehe..

      Delete
  5. Wahhhhhhhhhhh cantik and hencem <3
    hihihihihihihihi nanti qila nk download lah ihihihi

    ReplyDelete
  6. macam best je ceritanya. aisyah tak pernah tengok cerita korea sebab tak minat

    hye. done follow your blog. follow me back ? i need your comment:

    PERUBAHAN MENJELANG 2014




    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best tapi tu sebab anne peminat drama korea, tak tau la pulak taste orang yang tak minat ni cmna.. hihi..

      Delete
  7. Wah wah.. Jadi semangat pulak nak tengok! :D

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. ada kot, tapi tak sure la kalau masih ada lg sekarang..
      anne dah lama tak tengok astro.. hukhukhuk

      Delete
  9. macam boleh tengok je nanti time free :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok la nanti, boleh maraton terus.. hihi.. ^__^

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain