Bubur keledek serba kekurangan

Assalamualaikum WBT & salam sejahtera...



Petang2 yang sejuk macam ni memang best kalau makan bubur kan?
So, dengan kegigihan dan kerajinan yang jitu aku pun pegi la dapur..
Kenapa serba kekurangan??
Sebab sagu takdak.. Huhuhu..
Sian bubur aku tak cantik, plain je dia..




Ubi keledek ni kaler purple, tapi ni bukan keladi tau? 
Ni pestime aku jumpa keledek kaler purple..
Aku siap tanya pacik google lagi kot2 ubi ni jenis lain ke apa ke..
Hehehe..




Tadaaa~
Ni la dia bubur keledek yang serba kekurangan ituu.. 
Cantik nau kaler dia, purple gituu~
Walaupun serba kekurangan, tapi nasib baik sedap..
Ahahaha.. 


22 comments:

  1. Kalau ada sagu, jagung sket dan letak selai daun pandan...nyum2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..
      terus jadi bubur serba kekurangan.. hehe

      Delete
  2. i love purple! hehehe. kenit singgah menabung here :D

    ReplyDelete
  3. ohhh my sedapnya...ika suka gila keledek!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la.. anne kalau kat kampung selalu cari keledek nak buat bubur, nak rebus & goreng ngn tepung.. yummy~ hehe..

      Delete
  4. biarpun kekurangan..nasib baik sedap..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. nasib baik still boleh d terima lidah.. hehehe

      Delete
  5. Comel nye kaler dia. tak sampai ati lak nak makan! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kaler purple dia, tengok pun dah macam aiskrim keladi.. hehehe..

      Delete
  6. wah..sedap tu makan hujan2 mcm ni kan..kale pepel pulak tu ..akak suke pepel..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap.. makan time panas2 lagi.. hehe..

      Delete
  7. Wahhhhhh kak anne!!!! Kenapa qila takpernah tengok?!?!?!?
    hehehehehe sebab serba kekurangan
    :P

    HIhihihihi alaaa mana aciiiii hm nasibaik umi qila tgh demam.
    Lepas ni nk suruh umi buat muahahah :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun pestime jumpa keledek purple ni.. hehe
      umi qila demam eh? semoga cpat sembuh ye? baru boleh buatkan bubur utk qila.. :D

      Delete
  8. Replies
    1. kan? sebelum letak santan kaler purple dia pekat, macam kaler ribena.. hehehe

      Delete
  9. Replies
    1. malas nak kuar, ujan..
      padahal kedai kat blkg umah je.. hehehe

      Delete
  10. Wahh.. klu waktu hujan ptg2.. bubur keledek ttp sedap terutama klu masih panas suam2.. best.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, sedap time panas2 je tapi bila dah sejuk dah kurang sikit feel tu.. hehe

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain