DIY Veil

Assalamualaikum & salam sejahtera.. :D



Sepatutnya tajuk tu macam ni, "DIY veil yang tak siap". Hahaha..
Punya la semangat nak buat hari tu.. 
Konon tak sabar nak tengok hasilnya sebab ni my first DIY veil.. 
Kononnya laa~ Hehe.. 
Tapi oleh kerana kitorang sekarang dah semakin menghampiri minggu2 terakhir sebelum final exam, 
maka esaimen yang perlu disiapkan pun turut bertimbun2 banyaknya..


Baju tak siap lagi, veil pun tak siap.. 
Majlis 14hb ni.. Habis la.. 
Tu la, nak sangat jahit lace pakai tangan kan? 
Konon2 handmade lebih kemas lettew, tapi badan sakit woo.. 
Kena jahit lace tu keliling baju & keliling veil tu jugak.. 
Nak sangat kan? Rasalah akibatnya.. 
Tu belum letak manik lagi tu.. 
Tapi rasanya sempat kot sebab hari ni aku balik kampung..
Hoyeahh!! Sempat suruh orang kat rumah tolong jahit. 
Muehehehehe~




Tengok tuhh..
Veil tu baru jahit lace kat bahagian kepala ja..
Kat tepi2 bawah tu masih kosong lagi..
Hehehe..
Nanti dah siap baru aku amik gambar & upload..
Nak jugak ada koleksi DIY sendiri..
Kehkehkeh..



Doakan semoga perjalanan aku balik ke kampung lancar eh?
Thanks korang! Rajin2 klik la tabung aku tu.. Hehehe..
Salam.. ^___^

20 comments:

  1. Cantik tu..pandai ain jahit ni..sya mnnjhit pun x reti ni..huhu..semoga perjlnan ain ke kmpung lancar hendaknya..in shaa Allah..dah klik tabung kawen ain..hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi ni sy jahit tangan, memang serabut benang kat bawah kain tu.. hehe..
      thanks syaz.. :D

      Delete
  2. Semoga dipermudahkan perjalanan ye.. aamiin
    menabung inti sini.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks!
      dah selamat sampai tg malim pun.. hihi..

      Delete
  3. Replies
    1. haha.. takde la, ni utk wedding kakak kak anne.. hihi

      Delete
  4. Bestnya pandai menjahit. Moga sempat siap :)
    *follow blog ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jahit biasa je dear.. hihi..
      thanks follow.. :D

      Delete
  5. veil untuk apa ni? majlis tunang ke? ke wedding ni?

    ReplyDelete
  6. okay dah tu.. mmg kena dgn tajuk..
    tajuk pun tulis tak siap.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. baru perasan.. ni entry nak cepat je ni, lupa nak double check lagi.. hehe

      Delete
  7. Replies
    1. rajin sampai tak sedar diri tu student yg busy dengan esaimen.. kehkehkeh..

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain