Kebaikan mandi tengah malam

Assalamualaikum W.B.T & salam sejahtera.. :D



Mandi tengah malam pun ada kebaikan eh?
Bukan tak bagus ke mandi tengah malam ni?
Eh, mana satu betul ni??
Hahaha..
Berapa banyak soalan daaa..


Kebaikan mandi tengah malam adalah :

1. Jimat air
Kenapa jimat?? Sebab kalau mandi waktu tengah hari, mesti nak mandi lama2 sebab panas. Kalau malam kan sejuk, mesti nak mandi cepat2 sebab tak tahan sejuk. Hehehe..


2. Tak kelam kabut
Kalau mandi waktu siang mesti nak cepat je.. Nak pegi keja la, nak pegi kelas la, nak kemas rumah la.. Pendek kata, siang banyak keja nak kena buat. So takleh mandi slow2. Hehehe.. Kalau tengah malam dah kurang keja, lepas mandi boleh terus tido.. Tido pun mesti lena sebab sejuk kan? Hehehe..


3. Senang nak tido 
Ni sesuai diaplikasikan bila cuaca panas di waktu malam, atau pun kipas @ air-cond korang rosak. Kalau dah cuaca malam tu panas, kipas @ air cond rosak mesti korang tak selesa kan? Badan berpeluh, melekit sana sini, tergaru sana tergaru sini.. Haa, so apa kata korang mandi? Lepas mandi air sejuk, badan korang akan segar & selesa. Nak sambung buat keja, siapkan asgnment @ update blog pun boleh..


Bestnye mandi.. Segarrrr...


Haa tu ja yang mampu aku kongsikan. 
Ni sebenarnya entri merapu sebab tuan punya blog ni tak mandi lagi. 
Hahahaha~
Please don't try this at home ya? Kat opis takpe..


Oo tak mandi lagi eh?


Tak bagus sebenarnya mandi lewat malam ni.. 
Tak baik untuk kesihatan..
Kalau nak tau kenapa tak bagus mandi lewat malam p tanya pokcik Google..
Don't ask me sebab aku tak layak nak nasihat korang sebab aku pun selalu mandi lewat malam.. 
Huhuhu..




Pic credit to pokcik Google

Salam.. ^__^

27 comments:

  1. heppp.. mandik gik.. sik bagus mandik mlm2.. paru2 berair kelak.. :D

    ReplyDelete
  2. 1 ja yg kak tau kalao mandi malam ni ayaq masuk paru2 .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, selalu dikaitkan dengan paru2 kan? hihi

      Delete
  3. Mandi malam kalau di amaLkan, apabila umur mencecah 30 tahun ke atas penyakit Gaut akan muncuL.. Gaut tuuuu.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. okei lepas ni mandi awal la, tanak gaut.. huhuhu

      Delete
  4. ahahahhak..blum mandi rupanya...jgn amalkan sangat..tak baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokei dear.. malam ni ja tak sempat mandi awal.. banyak esaimen.. huhu

      Delete
  5. hahahahahhha lahhhh ingt kan betul betul.
    HOI GI MANDIIIIII HEHEHEHEEHEHEHHEEH KAK ANNE NI LAWAK LAH hihi

    ReplyDelete
  6. sebenarnya tak kesah mandi malam asalkan jangan lama2 atau mandi dengan air suam.. kalau tak, macam mana orang yang balik kerja malam2 tu? takkan takyah mandi kot... :) same je term dengan minum air sejuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, betul tu.. kalau mandi malam better mandi dengan air suam.. :)

      Delete
  7. Hoho..mmg jimat air untuk kopi ni ain..mandi tak smpi 5 min trus masuk dlm..air pun pakai 2 cebok ja..mmg jimat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..
      tapi tak boleh amalkan selalu, kena mandi lama2 jgk supaya btul2 bersih..
      kurangkan mandi kerbau.. ahaha

      Delete
  8. kita mndi malam paling lewat pon sebelum maghrib...taboleh lewat sgt coz ade asma:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..sama macam kakak anne, dia pun ada asma jugak.. take care tau? :)

      Delete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. akak pun selalu juga mandi lewat malam.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah ada geng! hehe.. tapi tak boleh la kalau selalu sangat kan kak? tak baik utk kesihatan.. hehe..

      Delete
  11. kadang2 tu suka jugak mandi malam,kalau rasa tak selesa kan..kekadang jerr...heheee

    ReplyDelete
  12. Haha ingatkan ada benefit macam sihat ke apa. Rupanya kelebihan yang ceni hehe. Jarang la Nad mandi tgh malam sbb tidur awal hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kelebihan yang mengarut semata-mata ja ni.. hehe..
      akak jarang sangat dapat tidur awal, susah.. mesti dah lepas pukul 1 baru boleh tidur.. hehehe

      Delete
  13. ohhh...ptt la anne xmandi bila g kelas kan..dah tau dh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh habis la pecah rahsia.. hahaha..
      anne mandi la tapi mandi laju2 sebab sejuk.. kehkehkeh..

      Delete
  14. kalau sally lewat sgt tak mandi dah...kalau tak confirm kena serang lelah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, kalau ada lelah baik jangan mandi lewat.. bahaya.. take care ye sally syg.. :)

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain