Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain

STICKY POST

Assalamualaikum W.B.T


Hai chuollss!! Whats up?? Hehehe..
Salam aidil adha aku ucapkan, masih tak terlambat kan? 
Amacam cuti korang? Best dak? Cuti aku sangat menyedihkan..
Tapi malas la nak cerita, nanti ada plak segmen ratapan naluri tetiba kat sini..
Hehehe..


Okey, seperti yang tertera pada tajuk entry ni..
Aku bercadang untuk melancarkan sebuah segmen dimana ianya sangat la mudah..
Semudah menekan keyboard pada laptop @ komputer anda..


Banner express.. Kekeke~


Cara-cara nak join adalah seperti berikut :

1. Follow blog penganjur iaitu aku la kan.. Hehehe..
2. Buat satu entry simple bertajuk "Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain".
3. Tepek banner ni sekali sambil backlink ke entry ni..
4. Tag 3 orang blogger. Pastikan mereka tahu ye?
5. Tinggalkan URL entry korang kat ruangan komen entry ni..
6. Buat satu bloglist baru yang mengandungi blog penganjur & peserta segmen.
(Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa, begitu juga bloglist korang)



Kenapa BLOGLIST??
Okey, teman-teman sekalian.. Dengar sini gue mo ngomong ni.. Hehehe..
Bloglist adalah sangat penting untuk meningkatkan trafik dan backlink blog..


"Lagi banyak backlink anda di merata-rata blog, lagi mudah anda dikenali. Itu adalah platform untuk anda terus maju. Lagi pula, jika blog anda berada di blog blogger otai!!.. Blog otai yang sentiasa menerima kunjungan pembaca yang banyak setiap hari, anda juga menerima tempiasnya."

~www.mamaniza.com~


Dah faham? Tunggu apa lagi, jom la joinggg beramai-ramai.. 
Hehehe..



p/s : Segmen ni akan berlangsung sehingga cukup 50 penyertaan.

41 comments:

  1. Join segmen

    http://mysweetpealife.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  2. wahhh ini kena join nih.. nk juga berada di blog org otai ni xD

    ReplyDelete
  3. Siap jugak!!! hehe.. amik masa nak pilih rakan utk tag jaa.. huuu
    http://sakuraungu92.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    kak ain pastikan saya menang ya.. ahahahahaha

    ReplyDelete
  4. http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  5. join segmen ni
    http://adna2029.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  6. khaty join..ckp x syarat..ngee
    http://khatyaiman.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  7. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  8. Anne!! Akak join gak!! hehe

    http://blog-wafee.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  9. ok dah join
    http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  10. cik fafa join. salam kenal anne! ^_^

    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  11. http://azraalyana.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    Join....

    ReplyDelete
  12. Saya join! :)

    http://www.empayarmarlisha.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  13. saya join !

    http://zianaeunos.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  14. Cik Mimie join :)
    http://norshamimi.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  15. join

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. mohon join dengan kadar segera.. hihihi.. :D

      Delete
  17. Joined!

    http://fatihazainal.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  18. fatiha dah tag.. kene join gak la ni ek... macam ice bucket challenge lak.. heheh

    ReplyDelete
  19. Join sama..
    http://khudri2337.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  20. http://karyamahirah.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  21. sy suda join :D

    http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  22. Joined~! thanks to cik Balqis who tagged me. hihi. :)

    ReplyDelete
  23. my link: http://nomilicouz.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  24. saya join yer... http://jindrisska.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  25. Salam . Saya join . Hari tu dh komen sini rasanya :) kot tak perasan dah lepas ke blum heheh..

    http://www.zinniaza.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  26. saya join jugak tau... blog penganjur dengan semua perserta dah ade dalam bloglist terbaru saya: ''Segmen Bloglist Exchange''...

    http://jindrisska.blogspot.de/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  27. saya join :)

    http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  28. joined.. :D http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  29. http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ayu join ye

    ReplyDelete
  30. nak join skali..

    http://bilaakutravel.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  31. join gak!!

    http://kasut-rantau.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  32. Saya join ya! In Shaa Allah boleh menang. :)

    http://tizz-tiranah.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  33. Saya join ya. In Shaa Allah boleh menang. :)

    http://tizz-tiranah.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  34. join...
    http://gionuhan.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    ReplyDelete
  35. http://www.mamaniza.com/2014/11/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html

    mama joined!

    ReplyDelete
  36. follow balik http://cikanggur10.blogspot.com/ terima kasih

    ReplyDelete
  37. nak kena join jgk ni..

    Salam kenal dan jemput join giveaway Ai..

    http://www.ainalondiet.com/2015/10/ainal-on-diet-5th-anniversary-giveaway.html

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain