Jelajah KL bah...



Muehehehe~~ Nak sengih2 dulu sebelum memulakan topik hari ni.. Hehehe... Sengih lagi.. CUKUP!! Hahaha.. Rasanya aku agak happy hari ni sebab tu lah sikit2 nak sengih pastu ketawa(syok sendiri nampak..hehe..) Okey, stop sengih2.. Nanti orang pikir aku gila plak..

Hari ini hari Sabtu.. Ok, fine.. Ada apa dengan hari ni? Jeng..Jeng...Jeng... Hari ni kitorang student Sabah n Sarawak ada program Jelajah KL.. Sebenarnya takde la jelajah sangat coz kitorang just pegi Muzium Negara, Planetarium ngan Sunway Piramid je.. 

View dari jejantas nak pegi Muzium

First kitorang pegi Muzium Negara dulu. Ada la dalam sejam kat sana, round2 muzium dengan encik kekanda sambil ambik gambar sesuka ati dan jiwa raga kami.. Dan sudah tentu la gambar aku paling banyak.. Huhuhu... 

Ho-Yeah!! Suda sampai Muzium Negara nye pun.. XD

Dah puas round muzium, kitorang jalan kaki lak pegi Planetarium.. Sebelum tu singgah jap beli makanan & minuman.. Lapar kot xda sarapan.. Lepas isi perut, aku ngan encik Kekanda mendaki tangga menuju puncak ke planetarium. Semput owh..
 

Masa kat planetarium kitorang dibawa pegi menonton teater pasal angkasa lepas.. Best giler tapi pening laa.. Rasa macam kita pun berada kat tempat dalam teater tu.. Kitorang pegi angkasa, tengok roket dekat-dekat, pegi bulan, tengok bintang.. Memang best lah.. Asal part yang memeningkan kepala mesti aku tutup mata. Hahaha... 

Tapi kitorang kejap je kat sana, lepas teater terus berkumpul kat luar sebelum naik bas pegi Sunway Piramid. Dapat tangkap gambar sikit je, ramai giler orang kat sana tadi.. Nak ambik gambar pun ada macam-macam halangan.. Orang lalu lalang macam kat pasar.. Hahaha...

Rehat sebentar bersama encik Kekanda.. ^___^

Lama kitorang kat Sunway, semua dah berpecah ikut haluan masing-masing.. Tinggal aku ngan encik Kekanda ja round2 sekitar Sunway Piramid tu.. Sekadar cuci mata dan melonggarkan sendi-sendi lutut.. Hahaha... Dalam pukul 6 begitu baru kitorang bertolak balik ke Tanjung Malim..

Syukurlah aktiviti kami berjalan dengan lancar walaupun tak dapat pegi banyak tempat.. Tiga pun dah kira banyak la tu kan?? Hehehe... Thanks to encik Kekanda yang sudi temankan aku ke sana ke mari pastu jadi photographer tak berbayar lagi.. Hahaha...


10 comments:

  1. hari tuh ada gak p sana, tapi tujuan utama tgok kawin. ehehe bestlah dapat jalan2..wahh =D

    ReplyDelete
  2. aik..mn kan pic ko anne ?
    nda nmpk pun..hehe..

    ReplyDelete
  3. @echaRierie haha.. terlupa mo letak.. tlampau byk bha, nnt penat kamu scroll p bawah.. muehehehe...

    ReplyDelete
  4. @KhuZa SunshiNe jalan2 sebelum bperang dengan exam bha ni.. hehe..

    ReplyDelete
  5. ble pgi sunway??? umah akk dkat ngn sunway pramd

    ReplyDelete
  6. @Nelly Ixora hr tu lg kak, sehari sblum krismas.. jauh gak kn tempat tu dr KL.. hehe..

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain