Ke mana kan ku bawa diri...

Assalamualaikum W.B.T...


Tajuk je dah drama queen sangattt.. 
But, seriously aku masih dalam dilema sekarang..
Kedah cuti raya Haji sampai hari Isnin..
So, dats mean aku ada 4 hari cuti iaitu Jumaat, Sabtu, Ahad & Isnin..


Nak balik KL ke atau duk bilik sewa aku ja..
Kalau balik KL, mesti penat naik bas berjam-jam..
Tapi kalau aku duk sini ja, confirm aku bosan yang amat..
Dah la duk kat kawasan kampung, nak kuar gi mana2 pun tak boleh..
Takda kenderaan, public transport pun takda..


Aku tanya Min, dia tak suh balik KL..
Katanya nanti penat, sampai KL Jumaat pagi..
Pastu Isnin pagi dah balik Alor Setar lagi..
Dia suh aku download ja drama Korea banyak2 untuk hilangkan bosan..


Duduk kat sini tak best, aku sorang2 ja..
Ada kawan tapi aku segan, nanti menyusahkan ja..


Kalau tak balik KL, terpaksalah aku sorang2 kat sini..
Dapat kah aku tahan kebosanan cuti 4 hari dengan hanya stay kat bilik ja??
Boleh jadi gila kot kalau dah stress sangat..
Tambah2 lagi emosi aku sekarang tak menentu..
Emosional + sensitif sangat aku sekarang ni..


Hmm.. Kalau la boleh balik kampung kan best..
Sebelum ni aku ok je kalau beraya kat umah sewa masa kat uni..
Sebab aku ada kawan..
Tapi raya Haji taun ni aku takda sapa2 kat sini..


So, patut ka aku balik KL??
Atau stay kat sini ja??



12 comments:

  1. kalau akak baik balik je..duduk 4 hari sorang-sorang bosan kot.

    ReplyDelete
  2. Klau blik kl nnt pnt jauh perjalanan rasanya baik stay kat umah je hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, tu yg bbff anne tak bagi balik tu.. pjalanan balik je dah mkn masa setengah hari.. mcm x berbaloi ja.. hehehe..

      Delete
  3. Duduk KL je la.
    Untung-untung dapat bergolek2 kat jalan raya.
    Maklumlah semua orang balik kampung, jalan pon lengang.. Huhuhu..

    Yenadeyy.. apa raya tak balik kampung? Balik lah, at least dapat jugak jumpa insan2 tersayang di sana..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan xnak balik, tapi jauhhhhh.. tiket kpal trobang je dah bratus.. wuwuwu~
      balik kl je yg mampu.. hehehe..

      Delete
  4. akak pun nak komen jgk lah:)

    selamat bercuti hari raya haji..hehe..

    anda di tag di sini

    http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/09/first-segmen-jom-tambah-kawan-by-lieya.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks akak.. :D
      selamat hari raya haji.. hehe..

      Delete
  5. Replies
    1. lama tak nampak sya d alam maya.. hehe..
      klu anne blik ipoh sya nak belanja mkn kek ke? hehehe..

      Delete
  6. Kalau akak kan yang, kejappp je pun balik gak... Hehe... Happy holiday yang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp mesti tak puas kan kalau skejap.. nnt anne sedih.. kehkehkeh..
      btw, happy holiday too kak wafee.. :D

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain