Lagu Lama #3 :: Oh Fatimah - A. Ramlie

Assalamualaikum ollsss...

Hari ni aku mo share 1 lagi lagu lama yang aku suka. Tajuk lagu dah tau kan? Penyanyinya plak allahyarham A. Ramlie..




Lirik untuk sapa2 yang mo nyanyi

Oh Mas Ayu Fatimah nan ayu
Parasnya indah suara merdu
Senyum membawa hati rindu
Buat jiwa bimbang ragu

Oh Fatimah gadis Palembang
Pinggangnya ramping leher jinjang
Pakainya cantik istimewa
Budi bahasa sungguh indah

( korus )
Oh Fatimah gadis ayu
Indah sungguh parasmu Mas Ayu
Kasih mesramu menawanku
Membelai harapanku

Oh Fatimah gadis manja
Membawa hatiku yang mesra
Bilakah masa kan bersua
Rasa cinta hidup ria

( ulang dari korus )
________________________________________________________________________________

Aku suka sangat2 lagu ni coz buat aku teringatkan zaman kanak2 riang aku.. Bapa aku selalu dengar radio pagi2 time kitorang bersiap nak gi sekolah & lagu ni slalu kuar kat radio. So, sebelum pegi skolah sempat juga la aku juget2 dulu sebagai senaman di pagi hari.. Rindu lak zaman kanak2 aku.. Punya bangga aku dulu coz bapa aku kan cikgu disiplin. So, xda yang berani mo kacau2, mo olok2.. Macam  skolah tu aku yang punya.huhuu...

Lagi satu memory yang aku tak bleh nak lupa, masa study kat poli. Ada sorang lect jabatan kami ni, namanya cik Fatimah.. Pa kabar cik? *mna tau dia terbaca ni* Hehehe...  Lect ni bujang, umur aku xtau, xda masa mo ambil tau. Kalau tanya pun belum tentu cik tu nak bagitau. Hehehe... 

Masa sem 5 cik tu ajar kami Audio Video. Fuhh!! Garang, tegas, cerewet & jenis yang kalau menegur memang sakit ati lahh... Dalam kelas kami tu, semua tak suka dia.. Cik tu suka tegur apa jak yang dia rasa ndak kena di hatinya. Kawan aku yang x suka pakai baju kurung pun dia tegur. Aku share PC ngan Kanda ku pun dia tegur, padahal kami satu kumpulan.. Hehehe...


Gara2 x suka ngan teguran dari cik tu, kawan aku yang x suka pakai baju kurung ni pun carik la lagu ni pastu dia kasi dengar kami. Lagu untuk cik Fatimah dia bilang.. Pastu asal nampak jak cik tu, mesti dia nyanyi lagu ni. Mo menyindir la tu kunun... Huhuhu...

Tapi lama2 kami sedar, cik tu lebih baik dari PA kami yang kurang hassam tuh.. Cik tu baik sebenarnya, kami jak yang belum kenal betul ngan dia. Rupanya cik tu pun boleh bawak gurau2.. Best.. Tak macam PA kami.. Huhh, tobat tamau ingat PA tu lagi.. Muahahahaha.... 

Okehh, cukup sampai sini jak la.. Sakit da belakang ku. Huhuhu... Enjoy the song!!

Anne bilang :: Jom karaoke sambil juget2.. Huhuhu...

>> Thanks sudi baca!! <<

4 comments:

  1. yahuu napa jua tu PA ko tu....ada prob dia buat ka

    ReplyDelete
  2. xda la prob btul..
    cma geram la, 3 taun jd PA kmi tp dia bkn knal kmi smua pn.. x mcm PA klas len, mcm fmily..
    aku p mnta surat sakit pn dia tnya lg, awk ni student sy ka?? Tetttt... ahaha...

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain