Silat Gayong Best!!!



Kemain semangat lagi tajuk entry ni.. Tu pun sebab tuan punya belog ni baru je balik dari latihan tadi. Kaki pun belum basuh bersih lagi, masih kaler cokelat gara2 pijak tanah tadi. Euwww!! Ya la, berlatih kan pakai chicken leg je.. Takkan kau nak berlatih pakai kasut bhaiii?? Hewhewhew.. 

Ekceli, takde la baru sangat ponnn... Dah sampai bilik & dah habis makan dah pun.. Blurppp... Kenyanggg.. Alhamdulillah.. Sekarang ni tengah layan teh ais sambil mengunyah2 ais ketul.. Ni lah hobi baru aku yang menguji ketahanan gigi. Hahaha...

Hari ni latihan kitorang selama 4 jam.. A'ahhh.. 4 jam tuu.. Start dari pukul 8 sampai 12.. Sepatutnya 2 jam je tapi 2 jam tu lagi untuk cover minggu lepas punya sebab minggu lepas ada kem. Penat yang hamatt.. Tapi best la sebab sem ni kitorang berlatih dalam suasana yang enjoy, takde tensen2.. Cikgu2 pun okehh je.. 

Tadi cikgu ajar baaaanyak gerakan2.. Entah la kalau aku masih boleh ingat lagi nama ngan step gerakan2 tu.. Ajar sikit, lupa.. Buat lagi sekali, lupa.. Dan begitu la seterusnya... Jap lagi, bila dah mandi, basuh baju, sidai baju, aku ingat nak buat buku log.. Salin semua apa yang aku ingat.. Tu pun kalau masih ada yang aku ingat la.. Kehkehkeh.. Ntah2 selesai je semua keja, aku dah kuak lentang atas katil.. Hahahaha...

Oh ya, semalam pegi makan ngan kandaku.. Lepas makan dia bawak jalan pegi tempat2 yang aku tak penah sampai lagi.. Takda la jauh betul pun kami pegi, area2 Tanjung Malim jugak.. Cumanya, selama setahun aku kat sini ni, tempat yang aku penah pegi cuma pekan Tg Malim, Taman Bernam, Proton City ngan kampus baru je. Kesian kan aku?? Orang len dah sampai Pangkor, Ipoh, Sungkai... Aku cuma dekat2 sini je.. Wuwuwu.. =_='

Semalam jugak kanda ku sempat tunjuk gerai burger yang ada burger sedap kaw2 punya.. Tapi semalam kan dah kenyang makan nasi so, aku tuntut lain kali je la nanti. Aku pun dah lama teringin nak makan burger ni.. Hari2 asik makan nasi je.. Nasi pun dah boring jadi makanan aku.. Hahahaha...

Okeii2, out dulu la.. Tuan puteri nak bersiram ni.. Tetiba rasa macam malas je nak basuh baju.. Nak basuh esok boleyy?? Kumpul2 sampai busuk & menggunung baru basuh.. Hahaha.. Anak sapa la neh.. Isk..Isk..Isk.. Kalau kanda ku baca ni confirm kena reject, terpaksa postpone 5 taun lagi baru kawen.. Hahaha... 

12 comments:

  1. wow! ohh bagus nih ikut silat. aku ndak pernah lagi. pernah pun dulu 1 sem aku kut tekwando. tu pun tujuan mau berpeluh. muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bha, kasi pernah la Kira.. hehe.. aku pnah jgk mo join taekwando tp sgsara btul latihn ny kata kwn ku.. hewhewhew..

      Delete
  2. Waa.. silst gsyung. Hehe.. bgus2. Sihat tubuh bdn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'silst gsyung'?? Igtkn bdak skolah mna yg komen tadi.. tetiba ja a jd s.. haha.. sihat & SAKIT tubuh bdn.. haha..

      Delete
  3. Bersiram elok2 tuan puteri. Jangan bersilat dalam tandas sudah. Tak pasal-pasal tergelincir. Hehe! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. nasib baik la tandas kecik je, kalau luas mcm padang tadi boleh jgk try balik gerakan2 silat tu.. hehe..

      Delete
  4. Replies
    1. boleh pertahankan diri sendiri & orang tersayang kan??hehehe..

      Delete
  5. Replies
    1. nnt sy balik sabah la, kta bt kelas.. haha..

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain