Lelaki dan kucing

Assalamualaikum & salam sejahtera uolls.. :D


Topik perbincangan kita pada kali ini adalah berkaitan dengan 'Lelaki dan Kucing'.. Cewahh, dah macam nak buat forum je kan? Hehehe.. Kalau orang pompuan suka kucing, tu memang dah lumrah kan? Aku pun sukaaaaaa gila ngan kucing.. Tapi sayang, aku alah ngan kucing.. Hukhukhuk.. Asal pegang kucing je mula la tangan tu gatal2, then bersin non-stop.. Tapi aku tetap sayangkan kucing.. hehehe..


Apa pendapat korang tentang lelaki yang sayangkan kucing?? Adakah korang akan fikir yang lelaki tu comel? Sweet? Penyayang? Aku memang akan fikir macam tu.. Hehehe.. Comel je kan kalau lelaki suka kucing?? Nampak diorang tu ada sifat2 penyayang.. Lagipun kucing kan haiwan kesayangan Rasulullah S.A.W?


Hari tu ternampak sorang lelaki ni, dia dalam dilema..  Ceh ayatt.. Hehehe.. Ye la, lelaki tu badan dah la ketak2 macam Aron Ajis, tapi dia suka kucing.. How sweet kan?? Muka ganas, badan ketak2 tapi suka kucing.. Macam dalam hati ada taman giteww.. Hehehe.. Persoalannya, salahkah dia kalau dia memang dari azali suka kucing? Aku pun tak paham la dengan sesetengah golongan yang hanya tau nak pertikaikan minat orang lain.. Entah tang mana yang salah.. Ada je yang tak kena di mata diorang.. 


Aku paling tak suka lelaki yang perasan macho & tak suka kan kucing.. Kalau takutkan kucing aku tak kisah, sebab kita tak tahu kot2 orang tu ada kisah tragis yang melibatkan kucing then buat dia fobia ngan kucing, kan? Aku ada sorang kawan lelaki yang takut kucing. Hehehe.. Baru2 ni ada la admin 1 page kat pesbuk tu, bukan main lagi dia hentam peminat2 kucing ni.. Ni semua gara2 lelaki yang upload gambar ular peliharaan dia tu la.


Aku bersyukur sebab Min pun jenis yang sukakan kucing.. Siap plan lagi kalau dah kawin nanti nak pelihara kucing kat rumah.. Hehehe.. Kalau pegi lepak mana2 restoran, sure akan jumpa kucing.. Pastu mula la panggil2 kucing tu then main2 ngan kucing.. Aku hanya mampu melihat tapi kalau tak tahan sangat aku join la sekali.. Biar la tangan gatal2 & hidung berair sebab bersin banyak kali.. Hehehe..




Ni cik Momon, si kucing hacker.. Hehehe.. Kenapa aku panggil dia macam tu? Haaa.. Klik gambar kalau nak tau.. Cik Mon ni kucing kat library lounge.. Hobi dia kacau orang makan kat library lounge ni.. Hehehe.. Min sanggup pegi beli lauk ikan kat luar kampus untuk bagi cik Mon ni makan.. Alahai, baiknya hati.. Ni yang buat aku makin sayang ni.. Ahahahaha..


Okei,abaikan ayat tadi.hehe.. So, how about u guys? Suka kucing tak? Especially orang lelaki.. Apa pendapat korang tentang lelaki yang sayangkan kucing? 


48 comments:

  1. hee...so sweet c min..ermm tak hairan pun kalau ada laki minat kucing..pakcik saya lagi gila kucing sampai siap buat rumah kucing kat umah dy..hahahha...tp mr j saya memang tak suka kucing sebab dia ne resdung..memang alah pada buluh, kalu kita yunk, minat kucing macam tu jer..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, kesian siapa yang alah ngan bulu kan? nak main2 ngan kucing pun tak boleh.. hehe

      Delete
  2. hai kak anne!wahhh..siap dh plan nak bela kucing ye akan dtg..hihi..niesa suka kucing tp tkt kucing sbb dh pernah kena cakar dlu..tu yg xbrani sgt nk pegang2 kucing..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai niesa! hehe..
      akak pun dulu mula2 takut kucing sebab dah banyak kali kena cakar.. tapi lama2 takut tu dah hilang sebab suka sangat ngan kecomelan kucing2 tu.. kena cakar banyak kali pun sanggup.. hehehe

      Delete
  3. Replies
    1. kan? lelaki yang sayang kucing mesti sorang yang penyayang.. hehehe

      Delete
  4. HI KAK ANNE OMG I MISS LIKE GILA HAHAHAHA <33
    Awwwhh qila love kucing more than i love myself hehehehe.
    Lelaki yg suka kucing sangat lah comel la haiii hihihi.
    Betul, menyampah dgn yg cover macho je lebih hahaha.
    Teringat lisa surihani dalam istanbul aku datang so qila paham kalau org tu fobia ahahah.
    Kesiannya kak anne allergic dgn kucing :p
    HIhihihi.
    So jawapannya, boys definitely akan nampak sweet (sikit je) hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. apsal sweet sikit je dik?hehe..
      tu la, ada jugak kazen2 akak yang takut kucing sebab pernah kena cakar ngan kucing..
      kalau nak tengok pun tengok dari jauh je sebab takut.. hehehe

      Delete
  5. tanya lelaki je ke semua boleh jawab..? hahahaha...

    harus la suka! walaupun sally allergy dgn kucing...so..?
    hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. semua boleh jawab la sally..
      kita sama la, alergik ngan kucing.. tapi.. aiman tak kisah pun kan??
      hehehe

      Delete
  6. Lelaki suka kucing ni nmpk mcm penyayang sikit kan ain?dan cute..hehe..snggah dan klik tuk ain sekali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, betul tu.. macam best je tengok time diorang main2 ngan kucing.. siap bagi kucing tu gigit tangan diorang lagi.. hehe..

      btw, thanks sya.. :D

      Delete
  7. .... kucing kan comel..
    kalau tengok blog saya Cik Anne rasa saya suka kucing ke tak?.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aujinz suka kucing kan? dah terjah dah blog aujinz & ternyata aujinz suka kucing.. hehehe..

      Delete
  8. kita pun adac kwn lelaki yang minat sangat dgn kucing..jarang nak jumpa taw..kita memang peminat kucing hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. spesis lelaki suka kucing ni ramai tapi susah nak jumpa.. kalau nak tau, try je bagi kucing kat diorang. tengok reaksi diorang.. hehehe..

      Delete
  9. kucing comel ^_^ pernah bela tapi dah mati :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiannya..
      kucing yang last anne bela pun dah mati.. tak sempat membesar.. sedih giler.. huhuhu

      Delete
  10. adik laki saya suka kucing *ktetibe*. lelaki bajet macho 'buat2' tak suke kucings? not cool ok not cool.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, dats right babe..
      sangat2 tidak cool.. hihihi..

      Delete
  11. lelaki kan kalau nak tau dia macho dan romantik ke tidak, tengokla cam mana di abelai kucing tu. Kalau cam geli-geli nak pegang harus kita reject terus! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..
      boleh jadi tips nak cari boyfriend ni.. hehe

      Delete
  12. lelaki seharusnya sayang kucing.
    bukankah Rasulullah dan Abu Hurairah juga pencinta kucing.
    malah Abu Hurairah sendiri diberi nama yg bermaksud Bapa Kepada Kucing.
    wajib kita mencontohi keperibadian Rasulullah dan sahabat-sahabat baginda.. ye dop?

    =3

    ReplyDelete
  13. Saya! Saya pencinta kucing! Hehe. Ada jugak kawan-kawan yang tak selesa dengan Arol. Sebab kalau jumpa kucing jek, Arol akan panggil kucing tue. Lagi satu, Arol suka bagi kucing-kucing makan kat kafe U, ada kawan yang marah. Tapi buat tak endah jelah. Bukannya kita buat salah pun. Kan? :)

    Arol ada kawan lelaki yang tak suka kucing, tapi dia selalu bagi kucing makan. Dia suruh Arol yang bagi makanan dia kat kucing, sebab dia tak suka dekat-dekat dengan kucing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. arol sama ngan min.. asal nampak kucing je mesti panggil kucing tu, usap2 then bagi makanan.. hehe..
      mungkin kawan arol tu suka kucing tapi ada trauma jugak kot.. hehe

      Delete
  14. bagi sy lelaki yg suka kucing lebih gentleman dr yg x suka kucing. honestly. dorang lebih romantik & creative..bcoz my man loves cats..he has like, 10 cats at home..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow banyaknya kucing ifo.. hehe
      best kan tengok diorang main2 ngan kucing? boleh nampak diorang punya true self cmana.. hehe

      Delete
  15. Replies
    1. kan? tapi kalau tengok kat group2 pencinta kucing kat fb, ramai je lelaki yang join.. hehehe

      Delete
  16. Sy suke kucing..tp xpnah bela pun..tkut nk bela sbb xreti..nnt niaya je kucing tu..incik tunang xde plak tnjuk ura2 nk bela kucing..hehe..tp ade jgk nmpk die minat..pnah jgk teringin nk bela munchkin! Tp angan2 je la..haha

    ReplyDelete
  17. ika pun suka kucing, alhamdulillah encik tunang pun suka kucing ihiks..tapi kitorang more into rabbit laa sebenarnya, sebab ika ni pun ada takut sikit ngan kucing, takut kena gigit, pegang tu kadang2 takut2 je ahahaha, tapi ok je pun ngan kucing, takde laa sampai benci ke ape kan...

    pada ika lelaki yang sukakan haiwan ni memang penyayang...tak salah pun, sweet apa ;)

    ReplyDelete
  18. Salam perkenalan. Saya blogwalking sini alang2 ada free time. Nice blog!
    Saya pun nak cakap suka gila kat kucing xde la sgt. Tapi sy ada bela kucing kat umah. Kutip kat kedai makan. Dari kecik x cantik, kurus kering je skrg da gemuk comel. Manja sgt kucing2 tu :)

    http://alynnnyzaa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Yeah exactly.. but I never judge a guy that likes cat, cause I knew a lot of my friends have cat at their house ^^
    Even I got it as well xD

    ReplyDelete
  20. Hehe normal je kak Anne kalau lelaki suka kucing hihi nampak comels je ^-^

    ReplyDelete
  21. Entri yang menarik.

    Jom singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  22. err...sy xsuka sgt kucing or haiwan..bkn xsyg tp mmg xmnt la..tp sy ni sweet sbnrnyaa..ehem

    ReplyDelete
  23. Fiza mmg suka kucing.. dulu bela kucing tp sejak ddk kat perumahan kaw. cina.. tak boleh nak bela sbb banyak anjing...

    ReplyDelete
  24. lelaki yg suka kucing adalah lelaki sejati.. hehehe

    ReplyDelete
  25. kite suke kucingggg. nasib hubby pn suke kucing. tp kalau dok bandar mcm susah sikit nak bela kucinggg.

    ReplyDelete
  26. apa salahnya kalau laki suka kucing..? saya pun suka jugak dengan kucing.. kawan saya yg brutal2 muka ganas naik moto chopper pun ada yg minat kucig.. itu biasa..

    ReplyDelete
  27. sy pon suka kucing n ada org cakap lelaki yg suka kucing nie penyayang

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain