The Liebster Award from Hunyieda

Assalamualaikum WBT..


Hai hai hai semuaaa!!
Sekarang ni wabak Liebster award ni dah merebak ke seluruh blogger kan?
Dalam bloglist aku dah macam semua post pasal Liebster award ni..
Aku pun tak terkecuali.. Hehe.. Aku kena tag oleh Niesa & Ieda...
Fuhh 2 orang tag, means ada 22 soalan nak kena jawab..
Oleh kerana Ieda yang tag aku dulu, so jawab soalan Ieda dulu.. Hihihi..



1. Describe yourself.
- Ermm.. Soalan umum macam ni yang susah ni.. Haha.. Okehh, nama sebenar Nurul Aini. Seorang ahkak yang perasan muda kerana hidupnya di universiti dikelilingi oleh kawan2 yang sangat muda dari dia.. Hahaha..

2. What is your feeling right now?
- Sekarang aku rasa neutral, tak sedih, tak emo, tak happy.. Cuma rasa kenyang je sebab baru lepas makan.. Hahaha..

3. Do you have secret admirer?
- Ntah, takde kot.. Kite tak femes la.. Hahaha..

4. The best moment in your life ?
- Ni sama dengan soalan esei BI aku sem lepas.. Aku rasa all the moment with my loved ones adalah yang sangat best dalam duniaaaa.. Muehehehe..

5. Social media favourite.
- Facebook, Instagram, Blogger opkoss.. hihihi..

6. Who people do love so much and why ?
-  Opkos la family aku, mak, bapa, adik beradik aku walaupun kalau jumpa asik nak gaduh, jerit sana jerit sini, buli suh masak itu ini.. Hahaha.. Lepas keluarga aku,, opkos la Min.. Mihmihmih.. My best boyfriend forever. Dia la yang selalu teman aku study jauh2.. Dulu kat Kuching & sekarang kat sini.. Doakan jodoh kami panjang ya? Hehehe..

7. What is your favorite movie or TV show?
- Running Man!! Muahahaha.. Aku jarang tengok movie la.. Nak ingat balik movie yang aku suka pun aku dah tak ingat dah.. Ke sebab aku ni memang pelupa? Hehe.. Transformer ngan Fast & Furious kot.. Hihi..

8. Favourite number, and why?
- Number 1 coz I want to be the 1 in ur heart.. Hahahaha... Gurau je.. Aku suka nombor yang banyak dengan simbol $$$ didepannya.. Hahahaha..

9. What is the most thing you always do before going to sleep ?
- Ikut keadaan.. Kalau kat kampung, aku suka borak2 ngan adik beradik aku sampai tertidur.. Kalau kat umah sewa ni pulak, aku suka cek Instagram.. Skrol2 sampai la aku rasa ngantuk yang amat.. hehehe..

10. What matters most in hate.
- Hate? Hurmm.. 

11. Honestly , describe my blog ?
- I like ur blog, pink giteww.. Hehe.. Pastu blog Ieda kemas, simple tak da widget2 yang serabut.. Hehehe..


Fuhh siap akhirnya.. Macam baru lepas jawab final exam je rasa.. Hehe..

Aku nak tag :



Pada mereka yang kena tag, its up to you nak jawab or tidak.. Nak jawab lambat sikit pun takpe.. Take ur time.. Hehehe.. So, ni 11 soalan untuk mereka2 yang kena tag oleh aku.. Mihmihmih.. 

1. Tarikh lahir & umur? Hihi..
2. Asal? Nyatakan alamat tepat.. Nak gi beraya nanti.. Haha.. Skema jawapan : Lahad Datu, Sabah.
3. Suka coklat tak??
4. Haiwan yang korang nak sangat bela.
5. Tempat yang korang nak sangat pegi & kenapa?? Bagi gambar pliss..
6. Lagu yang korang layan sekarang? Senaraikan 3 lagu je..
7. Menabung syiling tak? Bagi bukti bergambar pliss.. Nak compare ngan tabung aku.. Muahahaha..
8. Kelemahan diri korang?
9. Aktiviti mencabar yang korang teringin nak buat?
10. Boleh terima tak penggunaan 'aku' oleh tuan blog ni?? Hehehe..
11. What is your first impression about me?? Cehh soklan last baru speaking.. Haha..



Selamat menjawab semua!! :)

35 comments:

  1. Allah ! Ada 2 hutang Liebster , masuk yang Anne tag ni. Ada 3 kesemuanyaaaa. Hahahaha. *pengsan*

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. jawab dulu baru pengsan eh? anne tak larat nak angkat.. haha..

      Delete
  2. ehehehhe..wah boleh tahan bf..sanggup temankan jauh2..sama2 sambung stdy ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, sama2 sambung study kat sini ngan masa di poli dulu.. hehehe

      Delete
  3. canelah rupa gelak tengok RM tu...hhe

    tu bukan nama akk ke? hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. takyah bayangkan kak, buruk rupanya.. bakal mak mertua nampak mmg terus kena reject.. haha.. yup, nama akak la tu.. kekeke~

      Delete
  4. amboi anne..tag kak ana nampak..yang ada tu pun belum terjawab lagi ni..nanti pelan2 akak jawab ye..hehe tq darling..:)

    ReplyDelete
  5. Wahhh jadi trend suda libster ni taw..soalan dri zara pun lya tak jawab lgi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann? best pulak jawab2 soalan ni.. boleh kenal2 ngan blogger lain.. :)

      Delete
  6. Replies
    1. haha.. rasa pelik je kalau ada yang panggil aini..

      Delete
  7. eh kt sini xda emoticon ka? baru nak buh icon.. ahahahahahahahahhahahahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde2x.. emoticon diharamkan disini.. hahahahaha

      Delete
  8. Saya pun suka tengok Running Man juga! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh sorang lagi geng RM kat sini!! hehe..

      Delete
  9. chegu anne: kak ana dah siapkan homework Liebster kat blog anajingga kay...nanti gi semak jawapannya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy thanks kak ana! dah gi semak dah.. semua betul, boleh dapat fullmark ni.. hehehe..

      Delete
  10. ika pun kena tag dengan hunyieda..ada dlm draft lg entri jawapan ahahahaha..tp mcm tak tag sspe kut..sb tak tau nak bg soalan ape..miahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon publish cpat, nak baca.. hehe..
      buat je soklan tadika.. hahaha..

      Delete
  11. eh baru perasan kena tag disitu....^^ sory dear....insyaAllah akan dijawab bila free2 nanti ye...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe, take ur time.. ^__^
      anne pun lupa nak gtau.. hihihi..

      Delete
  12. soalan no 9 tu pernah tak rasa bila dah abis beleik IG, fb dan etc tapi mata tamau tido gak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. selalu sangat.. time bt esaimen laju je mata nak tido tp kalau belek2 fb, ig segala susah sangat nak lelap.. hehehe

      Delete
  13. teringat kat akak nyer hutang... hehe... tak tahu la bile nak jawab...

    ReplyDelete
  14. Yaahhh. Thanks for the tag. Lepas ni nak jawab. Kekekkee..

    ReplyDelete
  15. salam Anne! thanks for tagging!

    akak dah jawab! Jom jenguk http://blog-wafee.blogspot.com/2014/05/liebster-award-from-anne-nurain.html :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm kak wafee..
      thanks sudi jawab soalan merapu dr anne.. hihihi

      Delete
  16. heheheh.. tq tag.. dah jawab dah.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2014/05/jadi-mangsa-tag-encik-ketanne-nurain.html

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain