The Liebster Award from Aimi Syafiqah

Assalamualaikum WBT..



Hai semuaaaa!!! Hari ni nak bayar hutang jawab Liebster Award dulu.. Kali ni dapat soalan dari blogger satu uni ngan aku tapi tak pernah jumpa.. Hahaha.. Blogger tersebut bernama Aimi Syafiqah.. Nama blog dia Mawar Khayalan.. Dia terer edit blog tau?? Nak blog cecantik, cecomel, kekacak boleh contact Aimi laju2 okei??



Okei, masa untuk jawab soalan!!


1. Nama Manja
- Takde kot sebab aku tak manja.. hahaha.. Cuma sesetengah orang panggil aku dengan nama Nang, iaitu nama yang family, Min dan bestfriend aku guna. 


2. Favourite genre of book and contoh buku.
- Novel cintan cintun. Muehehehehe~ Contoh, novel ahkak Melur Jelita & Acik Lana.. Selain itu, aku layan komik jugak especially Lawak Kampus.


3. Mana best? Zaman bebudak, zaman sekolah, zaman uni or zaman kerja? *Tu pun kalau dah kerja.* Bagitahu sebab kenapa.
- Semua best kot. Ada pro & kontra la.. Zaman bebudak takde masalah nak pikir, main je banyak. Zaman sekolah best sebab kat sana la aku jumpa bestfriend & BBFF aku iaitu Min.. Muahahaha.. Zaman uni pun best sebab boleh dapat kawan2 dari seluruh negara selain boleh join macam2 aktiviti & jalan2 ke sana sini.. Zaman kerja best sebab pengalaman jumpa dengan macam2 ragam klien.. Pastu best sebab tiap2 bulan duit masyukk.. Tetiba rindu nak keja balik.. Hehehe..


4. What are your interest or passion (Skema jawapan : As for me, I love arts, photography, poetry and philosophy.)
- I love food, nature & outdoor activities..


5. Vanilla of chocolate? | Coffee or Tea? | Novel or Poetry | Online or TV |
- Chocolate | Tea | Novel | Both online & TV.. Hahaha..


6. Moment terindah dalam hidup.
- Bila dapat berkumpul satu family.. Cliche sungguh jawapan kan? Tapi ianya benar belaka.. Sebab aku dari form 1 memang jarang ada kat rumah.. Lagipun adik-adik aku yang lain belajar kat tempat yang berasingan, memang susah la nak berjumpa 1 family.. Hehehe..


7. Your favourite quote (mutiara kata).
- Ada, tapi aku tak ingat.. Hahaha.. Tapi ada satu yang aku selalu ingat, "Sabar itu indah".. Ni lah ayat yang selalu aku ingat bila aku rasa down @ ada problem.. Hehe..


8. Application yang paling kerap korang gunakan dekat smartphone/tablet/laptop.
- Phone : Instagram, Whatsapp, Wechat, Instasquare, Dropbox
- Laptop : Adobe Photoshop, Photoscape, GOM Player, IDM


9. Apa benda yang korang cherish daripada korang kecik sampai lah ke besau? 
Skema jawapan: Bantal busuk. Selimut busuk. Napkin etc. Heheh^^
- Unfortunately takde.. Huhuhu.. 


10. What do you think of my blog?
- Kemas, comel sebab pink kaler.. haha..



Okehh selesai akhirnya.. Hehehe.. 
Kali ni takde la nak tag sesapa.. 
Tak larat nak tag dan buat 11 soalan lagi.. 
Hehehe..

14 comments:

  1. nini dah jenguk blog dia! hehe,memang best la poet yang kak aimi tu buat,jeles pulak..
    bestkan dapat berkumpul dengan family,precious tu XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berkenal2an tak? hehe..
      dapat berkumpul dengan family memang sangat best! hihi.. :)

      Delete
  2. Hahaha. Thanks sudi jawab. Entah, satu uni tapi tak pernah jumpa. Adehhh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ur wlcme dear..
      haha.. tu la pasal.. uni takde la besar mana pun kan? hehe

      Delete
  3. salam dear..hehhehe rupanya layan novel cintan cintun juga hehehhehe sama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..
      a'ah.. hehe.. anne kan suka feeling2.. haha..

      Delete
  4. akak pun layan comic? omg. same goes to me. but ee dgn novel tk berapa ngam. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mcm2 komik akak layan tapi part nak beli tu susah ckit.. haha.. tumpang baca komik orang lain je.. hehehe..

      Delete
  5. Oh baru kenal.. salam perkenalan Anne.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. salam perkenalan jugak bro khir.. :D

      Delete
  6. Sama lah, aku pun jarang juga balik rumah.. ni dah exam ni terkobar-kobar rasa nak balik xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung laa.. hehe..
      kitorang pertengahan bulan 6 baru start cuti..
      hehe..

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain