Cerita Firman dan robot

Assalamualaikum & hai hai korang!!


First skali, aku nak luahkan kegembiraan aku dulu..
Yeaaahhh hari ni hari Jumaat!! Esok cuti!! Hahaha.. 
Lega sikit, hari2 dengan kelas yang banyak suda berlalu..
Sabtu ahad adalah hari menyiapkan esaimen dengan tenang & kurang stress..
Hehehe..


Semalam cuti hari pekerja kan?
Ada la geng2 blogger tu buat gathering..
Amboiii... Syok kemahen korang ye??
Jelesssssss!!!!!!
Hahaha.. Gurau je.. :)
Ramai yang ajak tapi aku terpaksa tolak..
Sedihnyaaaaa.....


Aku busy sangat2 minggu ni & minggu2 depan..
Minggu ni prepare untuk sukan fakulti yang akan diadakan minggu depan..
Design poster, banner.. Pastu pegi print & tampal kat mana2 papan kenyataan yang ada kat kampus tu termasuk la kat keta dekan ngan prof2.. Hahaha..


Pastu minggu lagi satu kitorang ada pertandingan robotik..
Ni hah robot kitorang.. 
Semua sebijik je ghope dia, tapi time hari pertandingan nanti ada macam2 ghope sebab lect suh kitorang decorate robot memasing ikut tema SEMUT..




Kat dalam gambar atas ni robot Min ngan kawan dia..
Kemas gila diorang buat wayar2 tu semua..
Ce tengok robot aku camna..



Hahahahaha..
Memalukan sungguh!! Haihhh..
Nama je pompuan tapi serabut serabai je buat keje..
Takpe, ada seminggu lagi sebelum pertandingan..
Ntah camna la aku nak deko robot aku ni jadi semut..
Any idea?? Hehehe..


Eh tau tak nama robot ni Firman??
Hahahahahaha...
Nak tahu kenapa Firman?? Haa, baca SINI..


Ok, tu je.. Outttt.. 

29 comments:

  1. same la busy.. xdpt join gathering tu.. -.-''

    firman? amboi nama robot.. melayu sgt hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, harap2 next time ada gathering dapat la join.. hehe..
      mesti la nama melayu, nnt orang cop lupa daratan plak.. hahaha

      Delete
  2. ahahhahaha...comel nama robot tuhh

    ReplyDelete
  3. K.
    Dah tahu dah kenapa firman :p
    hahahahahh ngade eh kemain kak anne ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. akak masih angau lagi ni dik.. kekeke~

      Delete
  4. Apapun, semoga dipermudah urusannya. :)

    ReplyDelete
  5. Wah kena decorate robot. Kalau saya punya tak tahu lah macam mana jadinya.. The worst agaknya eyh.. Kikiki..

    Itulah, jealousnya tengok theyolls pergi gathering.. T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh niena tak pegi jgk eh? senasib la kita.. hihi..

      akak pun tak tau la apa jadi nanti kat robot tu.. takde idea nak deco cane.. hukhukhuk..

      Delete
  6. Saya tak pandai pun buat robot macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorang pun tak pandai, nasib baik ada step by step cara nak pasang..
      tapi tu pun masih ada yang salah pasang.. hehehe..

      Delete
  7. Replies
    1. ni robot beginner je ni kak..
      kitorang langsung takda basic bt robot.. hihi

      Delete
  8. Replies
    1. hebat pasang je kak, nak gerakkan tak tau cane.. hehehe

      Delete
  9. perghhhh kalau tunang ika tengok ni suka dia...dia excited kalau bab reka2 robot ni... T_T ape laa nasib tuanng engineer huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah, kalau budak engineer memang minat benda2 ni..
      ntah kenapa kitorang yg IT ni pun d suruh jugak buat robot..
      tapi best jgk la, ada pengalaman.. hehehe..

      Delete
  10. not bad la bdk girl boleh reka firaun ni.. hehee. gudluck anne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. firaun ni senang pasang tapi nak gerakkan tu yang susah..

      Delete
  11. Replies
    1. haha.. firman memang sentiasa hebat.. hehe

      Delete
  12. amboii firmannnn haha... goodluck kak =) hehehe pandai wat robot... phiwiiiitt

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. penyakit angau masih menghantui akak.. hehe.. pandai pasang je dik, nak gerakkan tak pandai.. hehehe

      Delete
  13. waa...comel nye..huu hebat la ley wat robot g tu

    ReplyDelete
  14. firman?kehilangan....hahaha...mcm seronok je tgk org pertandingan robotic nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh bkn firman yg tu eh? ni firman novel yg lebih ensem dr firman kehilangan tu.. hahaha..

      Delete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain