Girlfriend yang bikin aku menyampah...

Assalamualaikum & salam 1Malaysia.. (Wahh, skema ny ayat.. Huhuhu..)

Hope kamu yang sedang membaca ni sentiasa sihat2 jak ya? Aku sihat jak, tapi kadang2 pandai pening2 pulak kepala ni.. Mungkin penat kalik kan? Pening ngan arahan bos ku yang kurang d fahami, maklum la bos ku kan Cina.. Kadang2 ayat pun ndak tersusun.. Benda yang senang pun boleh jadi susah.. Hehehe...

Aduhh fenin.. fenin...


"Saya ada boipren. Boipren saya nama Abu. Saya umur 16 taon dan Abu plak umur 20 taon. Kami baru kenal then terus kapel.. Hobi saya ialah mintak email ngan password pesbuk Abu pastu tukar passwordnya.. Saya sangat suka buat begitu.. Supaya gf lama Abu tidak boleh buka pesbuk Abu lagi... "

Hohohohohoh~~~

Okehh, suda baca pengakuan d atas?? Tu bukan pengakuan ku tau? Boipren ku bukan nama Abu.. Umur tu plak boleh la dikatakan hampir sama.. Hahaha... Aku wakilkan jak budak tu.. Aku tau dia malu mo buat pengakuan begitu.. Hehehe...

Aku bukan apa, aku heran la.. Kamu rasa, patut ka kita sebagai cewek @ pasangan kepada boipren atau gelpren kita, mintak email & password dorang pastu buka akaun pesbuk tanpa pengetahuan empunya akaun a.k.a pasangan kita tu?? 

Pastu bila dah buka, takkan tengok jak kan? Confirm la ada yang akan cek inbox manatau pasangan kita tu ada mesej ngan orang lain.. Then, cek friend request manatau ada gurl2 @ boy2 yang mo ngorat pasangan kamu.. Kalau ada yang kamu ndak kenal terus Delete Request. Lepas tu cek notipikasi lagi.. Tengok komen2 yang ada, kalau ada yang ndak kena d hati terus p komen sesedap rasa..

Erkh?!! Eskius mi?? Itu pesbuk bukan kamu yang punya okehh?? 

Kalau aku, aku memang tau Kanda ku punya password sebab dia selalu suruh aku buka pesbuk nya untuk kutip duit game CarTown nya.. Hehehe... Tapi aku buka jak ya? Aku ndak kacau apa2 pun.. Kalau mo baca mesej pun minta kebenaran dulu. Hahaha.. Aku ndak mau jadi macam gurl d atas tu.. ~~ So pathetic sampai mo tukar2 password segala..

Okehh, cerita sebenarnya gini.. Semalam time adik aku yang pompuan online, dia nampak adik lelaki ku tu pun online jugak.. Dia tegur la via chat box tapi ndak d layan.. Biasanya adik ku yang lelaki tu akan tegur kalau ada antara kami ni yang online.. Adik ku mula syak, terus dia panggil kakak ku sebab masa tu aku tengah on the line wit Kanda ku, so ndak boleh di ganggu.. Hekhekhek.. 

Kakak ku dah boleh agak yang online tu gf adik ku.. Terus dorang p serang tu budak.. Aku ndak tau la apa yang dorang psiko budak tu sampai budak tu takut pastu log out laju2.. Hahaha.. Aku ndak berkenan ngan budak tu.. Aku penah buat entri pasal dia kat SINI. Hehehe.. Aku memang akan jaga betul pompuan cmana yang jadi gurlpren adik ku tu.. And sampai sekarang, xda satu pun gurlpren2 adik ku yang berkenan di hati.. Hahaha... Jahat tak aku??

Lepas budak tu logout, dorang kakak ku terus tukar password pesbuk adik ku.. Sebelum ni, budak pompuan tu pun pernah tukar password fb adik ku tapi sudah adik ku tukar balik. Entah cmana dia boleh buka lagi.. Mesti adik ku terpaksa bagi jak ni.. Gurlpren adik ku yang sebelum ni pun suka sangat2 buka fb adik ku.. Siap menyamar jadi adik ku lagi pastu post something p wall nya.. Konon nya adik ku la tu yang post, maka.. Diri sendiri yang post.. Hahaha.. 

Kalau kamu pernah buat macam benda2 kat atas tu la kan, apa agaknya sebab musabab yang menyebabkan kamu buat gitu?? Adakah sebab kamu ndak percaya ngan pasangan kamu?? Atau saja2 sukati mo ambik alih pesbuk pasangan kamu? Deyy.. Ndak cukup satu akaun ka sampai mo hijack akaun orang lain?? Huhuhu.. Sorry sangat2 kalau ada yang terasa, aku cuma mo tau jak kenapa sampai ada yang mo buat gitu.. ^___^

Klik untuk tumbesaran yang lebih jitu



Okehh.. That's all.. Thanks for reading!! ^__^


19 comments:

  1. menyampahkan bila ada yg buat gitu.
    pastu kalo bf/gf dia ada mesej2/kawan2 dgn girl/boy lain, trus marah2...eee~~

    ReplyDelete
  2. banyak perkara boleh diambil kira orang macam nie...
    1. takut kehilangan pasangan tapi selalunya, orang yang takut kehilangan suka curang.
    2. tiada kerja mahu buat...suka menyibuk
    3. mahu kenal siapa pasangannya. tapi tidak mempercayai kejujuran namanya.

    ReplyDelete
  3. Ola :: iya, sukati org la ba kn mo msej sama sapa.. baru bf/gf blum lg suami isteri.. apa daa..
    hehehe

    Ums Niza :: ui bkin takut no 1 tu.. hehe.. aku ndak suka curang aa... hehehe...

    yang gf adik ku tu konpem yg no 3 tu.. dia ndak pcaya ngan bf ny.. hehehe

    ReplyDelete
  4. hubungan macam ni kompom tak panjang punya.. satu hari nanti bila laki dah mula bosan.. dia akan jadikan perangai pompuan tu sebagai alasan untuk clash.. terlalu mengongkong..

    ReplyDelete
  5. wakakkak..lawak ceta melor tu...hahhahah....bule sy ambik gambar tu letak d belog sy?hehheheh

    ReplyDelete
  6. Eh tidak koolnya begitu.

    Itu kan privacy. Hak peribadi, same goes to handphone. Belum kahwin sudah begitu ka. Agak2 la kan.

    Jangan mencabuli hak peribadi pasangan kita. Our bf/gf also need space. Space yang tiada kita dalam space tu, asyik ada kita jak nanti bosan lah tu pasangan. Space yg tiada kita tu bukan utk mereka mementingkan diri sndri, tp utk bagi mereka peluang rindu sama kita.
    (nah start suda aku membebel)

    Tu la penting trust and honesty dalam relationship. Kalau begitu tidak kemana lahh.

    Sekian.
    Hahahahaha

    ReplyDelete
  7. adan :: ya, betul tu.. mmg mula2 lelaki nmpak mcm ndak kisah tp lma2 bole jadi modal utk clash tu..

    Vermissen Ema IV :: ambik jak, aku pn ambik d google jgk tu.. hehehe...

    ReplyDelete
  8. sis Cinoi :: sy like sis pnya komen ni.. hehehe.. sebagai nasihat utk sy jgk.. my Kanda also need space.. hehehe...

    ReplyDelete
  9. Haha.. Nda tau mau komen apa lagi sebab rasanya semua komen di atas sudah ngam punya, ehe.

    Paling aku setuju, komen si Cinoi tu. Space. Ini antara jawapan2 dari orang2 yang experienced+experiences. Hahaha.

    Aku & Dindaku saling open-minded n letak kepercayaan. Kami kongsi macam2 links n passwords di browser sebab kena sync oleh Google Sync. Jadi kalau ada apa2 yang perlukan bantuan jarak jauh [cth lappy nya ad masalah kah dll..], senang ja selesai masalah sebab Bookmarks, Favorites, Passwords [Settings dll] sudah kami kongsi.

    Benda ni cuma perlu etika yg baik. Kalau kena izin pun, berpada2lah. Bagitau. Nda rugi jujur macam tu sebab respect n trustworthy tu mahal harganya. Lagipun kalau akaun FB tu kena kacau apa2, macam Notifications tu, kan nombor2 tu hilang/berkurangan. Jadi, tau lah juga aktiviti yang masuk tu, ehe

    ReplyDelete
  10. euw mc ada ka org mcm ni??? mmg menyampah la...

    ReplyDelete
  11. yai!! matailah kalo aku dpt urang gini..
    mo benapas pun kali susah...
    bagus nda pyh berus gigi 1 minggu,
    kasi hembus tu napas p muka dia..
    pingsan trus..
    hahaha...

    ReplyDelete
  12. biasa la tu..budak2 kan suka sibuk-sibuk. ehe

    ReplyDelete
  13. samizul :: waa.. semmat la ko ngan Dinda mu.. kanda ku jnis yg jrg online, dia slalu suruh aku cek fb atau email ny.. dia pn slalu jgk buka fb ku utk men game.. hehehe.. so, ndak wujud la "tanpa izin & tanpa pengetahuan" tuan pnya akaun.. hehehe...

    ReplyDelete
  14. virgo19 :: iya.. selagi pasangan tu ndak percaya ngan pasangan ny selagi itu la masih wujud org yg begini..

    hehehe...

    ReplyDelete
  15. mr_mrs mikko :: ahahaha.. sy sukung tu.. biar dia pengsan sana.. kalau aku la dpt bf bgtu trus tawar hati aku tu.. jellek btul perangai bgtu bha.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. Jaelle Kawaii :: tu la, budak2 masi kan.. tp kin panas jgk kdg2.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. mmg kin panas juga la..hihi.. sy pun ada boiperen. n ada pswd n email fbnya..tpi x la sy balik2 tgk fb dia tnpa kbnaran.. x larat.haha.. buka fb sndri pun suda x larat.ni kan pula fb orang.. hahaha.. ntah apa yg best buka2 n mengacau fb org arr.. hahaha

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain