Kerja part time gue...



Attn : Kanda.. Ahakss!!

Assalamualaikum.. Hai korang! KK ujan lagi petang ni.. Semalam pun ujan jugak. Lebat yang amat + angin kuat taukk?? Dah la aku ndak bawak payung, terpaksa redah jak. Sampai rumah memang dah basah kuyup.. Inner yang asalnya cantik jak muncung di dahi tiba-tiba melekat di dahi. Ha..Ha..Ha..

Sampai rumah terus mandi.. Makan megi asam laksa + telur mata.. Tengok Running Man episod 102 + gelak tak hengat dunia.. Makan nasi.. Tido.. Sedar-sedar alarm dah bunyi tanda dah pukul 6 pagi.. Malasnya la mo bangun.. Isk..Isk..Isk..

Oh ya, semalam aku dah start keja kat tempat aku keja dulu (ceh, macam dah bertahun2 berenti keja.hehehe). 

Baru setahun kot aku berenti keja. Rupanya tempat aku masih kosong lagi, xda orang ganti. Hari tu ada sorang ganti, budak Keningau tapi kejap ja terus berenti sebab mo balik kampung. Kalau aku tau, dari sebelum cuti lagi aku call bos ku mintak keja part time di sini.. Tangguh-tangguh punya pasal, begini la jadinya.. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian xda guna.. Ewahh, siap peribahasa lagi aku. Ko hado??



Maybe sebulan ja aku keja sini, dekat-dekat raya baru aku berenti pastu balik kampung (walaupun takda apa-apa yang menarik kat kampung except ma family). Hehehe.. Aku ndak keja lepas raya sebab i'll be busy.. Busy dengan majlis pertunangan kakak aku, wedding day bestfriend aku, Ajis dan busy ngedate dengan my Kanda. Hukhukhuk..

Sekarang jam 4.32, ada setengah jam lagi mo balik. Wuhuuuuuu... Wedding banner dah siap, print pun sudah.. Design logo pun sudah.. Tinggal tunggu jam 5 pastu blah.. Tak tahan duduk dalam opis ni, air cond sejuk giler..  


nota kecik :: harap2 terminal ndak banjir lagi hari ni.. hehe..


9 comments:

  1. jauhnya kakak kerja.. ho3.. kerja dmna kak?

    ReplyDelete
  2. hehe kita pn nyesal berhenti keje kt tmpt atok sndiri. klu keje msti duit da kumpul bnyk. hehh:P

    ReplyDelete
  3. shedameor :: tu la pasal, asal petang je mesti ujan.. hari2 bawak payung pegi keja.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. MyMy :: nak alamat penuh ka?hehe.. sini, d area bandaran yg dekat kg air tu.. :)

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain