My Head Spinning

Assalamualaikum suma...

Adess... Macam semmat jak entri ni. Tajuk bahasa omputih, sekali isi bahasa Melayu plus bahasa merepek la plak. Sabar saja la bagi sapa2 yang ndak faham tu. Try Google Translate la lau dapat. Ngeh..ngeh..ngeh...


Buhsan tul sekarang ni. Kepala lagi pening dengan tiba2. Kenapa kah? Adakah kerana aku menghadap laptop jak satu hari ni?? Atau adakah sebab aku makan megi tadi?? Atau sebab ada 3 makhluk ciptaan tuhan ni sibuk minta belanja ngan aku?? Aduhh, pusingnya aku. Sudahlah pening, men soal jawab sendiri2 lagi.. hahaha... 

Sabar la wahai En. Sham, En. Bo & En. Raim, nanti aku dah dapat keja ngan gaji yang cantik menarik tertarik ko memang dabomb  boleh tahan, nanti aku belanja kamu tengok wayang arr? Sebut jak wayang apa kamu mau, di mana kamu mo nonton, mo popcorn ka, pepsi ka, atau mo p Kbox dulu 1 round??Anything bilang omputih, aku belanja kamu tu. Hehehe... 

Jan ada yang salah faham plak, aku bukan mo tunjuk baik. Aku ni memang pemurah orangnya. Tapi itulah yang menjadi kelemahan aku. Kanda ku pun selalu tegur, sejak dari study dulu sampai sekarang. Banyak kali dia pesan tapi aku ni kan pelupa. Sory la Kanda, nanti Dinda ingat selalu pesan Kanda. Uwekkkk... Abaikan saja statement tadi. Hahahaha...

KK hujan jak sepanjang hari ni. Kadang lebat, kadang renyai2.. Tadi pagi cerah tapi sekejap jak. Sempat jugak la p joging tadi. *Tolong jangan percaya*. Hahaha... Aku bukan malas, aku mo betul p joging tapi masalahnya aku tak suka beberapa insan berlainan jantina kat kawasan rumah aku ni. Nampak jak aku konpem ada suara2 sumbang yang berkata :

"Piwwiieeeeettt.... Kim salam aa... Boleh kenalan ka?Mintak nomor henpon boleh?" 

Huh! Boleh, boleh blah!! hahaha... Aku bukan sombong tapi tak suka la cara dorang tu. Lau betul mo kenal, mo jadi kawan, bagus2 la ba. Sama jugak lau di Pesbuk. Request jadi kawan, aku approve la biar ndak kenal janji ada mutual friend yang aku kenal. Lepas konpem jadi kawan, mulalah mengajak chat dengan ayat basi orang zaman dulu2.

"Hai, boleh kenalan?"

Perrggghhhh!!!! Santiklah ayat mu jo... Terus terpikat aku ngan ko, terus terlupa kejap ngan Kanda ku.. Hakhakhak... Pliss la ya?? Ndak laku taktik mu tu ngan aku. Lau orang lain boleh la kalik. Guna cara lain la boleh ka?? 

Cara lain yang aku maksudkan ialah yang tidak langsung. For example, kalau aku post something d wall ku, ko p la like ka, komen ka... Tak pun, join komen2 aku ngan kawan2 ku yang lain. Aku lebih suka kenal orang dengan cara begitu. Lau ko komen yang baik2 jak, mestilah tanggapan ku ngan ko pun baik. 
TAPI kalau ko komen macam taek2 jak, aku remove ko terus. Sapa la mo kawan ngan orang begitu kan? Sudah ndak d kenal, p komen macam2 plak. 

Tambah semmat lagi kalau orang tu minta nombor telefon. Suka2 ati laki tiri mak bapak dia jak kan? Baru kenal terus mintak nombor telefon. Lau aku tanya buat apa, terus cakap aku sombong. Buduh kali orang tu, ndak jawab soalan langsung. Ndak sikul kali ah?? Hahaha.. Aku sudah sedaya upaya mengelak, cari cara yang lebih professional untuk menolak permintaan dorang. Kadang2 aku cakap jak terus aku xmo bagi. Lantak dorang la mo cakap aku sombong. Ada aku kesah?? Sapa jugak dorang mo cakap aku gitu kan??


Haishh.... Susahlah jadi orang kalau begitu perangai... Loser.. Bagus ko jadi laptop jak, ada jugak gunanya. Aiyaa... Tension plak tiba2. Ni suma dorang punya pasal la ni. Bikin panas jugak ba kadang2.. First boleh sabar lagi tapi lau da selalu, sakit jugak hati ni. Mo marah pun x boleh. Ndak bagus marah2, nanti cepat tua. So, sabar saja la. 

Kanda ku pernah berpesan, "Pedulikan jak la orang begitu tu. Buang masa jak layan". Hah!! Tu la yang aku amalkan sekarang. Anggap jak dorang tu macam angin. Macam baru2 ni punya kisah. Aku ngan kakak aku tengah tunggu bas, tiba2 ada kedengaran bunyi2 sumbang mem'piwiet' kami. Aku nampak orang tu, siap melambai2 lagi. Aku ngan kakak ku terus buat2 macam tengah mencari dari mana bunyi tu datang. Padahal orang tu kat depan kami jak. Kakak aku cari celah purse dia, aku cari kat bawah tapak kaki. Mana la tau ada tersepit bawah tu kan?? Hahahahah....



Anne bilang :: Isk.. Isk.. Isk.. Layannnnn....

5 comments:

  1. 'Hai boleh kenalan' Ayat tu masih orang pakai ka??. Classic hehe.

    ReplyDelete
  2. SimplySeoul : masi ada lg.. heran jgk aku.. hehehe..
    samizul : bkn pminat tu, pngacau jak.. adeh, mcm kejam ja ayat.hehehe..

    ReplyDelete
  3. Cinoi : Iya, skrg aku gitu la.. bt2 mcm angin jak.. huhuhu...

    ReplyDelete

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain