Sadisnya Dipermainkan...

Assalamualaikum n morning suma... (^_^)v

Hari ni mood boleh la.. Hehehe... Kemarin aku x dapat update blog sebab aku pegi jalan2 wit my Kanda & his hulubalang friends. *Ceh, macam jak ada orang cari aku lau aku x update.hahaha...* Tapi kawannya kira kawan aku jugak la coz aku pun kenal dorang. Betul x?? Iya kan jak lau x mau benjol di dahi.. Hahaha... 

Kanda ku sampai KK hari Isnin tu. Dia nek keta ngan En. Bo. Tujuan utama datang sini ingat mo jumpa aku. *perasan jak aku ni.hahaha...* Sebenarnya nak beli spare part motor and bawa balik kuda motor kesayangan Kanda ku yang dah 2 minggu ditinggalkan di rumah kawannya yang aku tak kenal. Hihihi... 

Aku tak tau pun dia mo datang KK minggu ni. Ingatkan minggu depan, tiba2 jak Isnin malam tu dia mesej aku suruh bersiap sebab mo ajak aku jalan. Aku pun terkejut, betul ka jugak Kanda ku ni? Atau dia men2 jak ni?? Untuk pengetahuan korang, Kanda ku ni seorang yang.... Aku pun x tau camana mo describe perangainya ni. Tapi dia ni suka bergurau ngan aku kadang2 sampai aku nangis. Contohnya masa study dulu, story nya lebih kurang camni...

Masa tu dah ujung sem 2 lau x silap. Suma sibuk tempah tiket mo balik cuti. Tiket ku sama ngan my Kanda coz dia yang beli. Hehehe... Tiba2 malam tu dia mesej bagitau yang dia balik sehari lebih awal dari aku coz tiketnya salah beli. Aku punya la panik masa tu. Aku panik sebab aku xda kawan yang sama flight ngan aku, aku x tau camana mo p airport dengan barang yang gila banyaknya, duit lagi x cukup bikin bayar tambang teksi and kawan2 aku suma balik awal dari aku. Aku dah x tau mo minta tolong ngan sapa. *Masa tu aku lum ramai kawan lagi. Hehehe...*

Aku tanya Kanda ku banyak kali, betul ka atau ko main2 ni?? Dia pun dengan serius mengiyakan jak apa aku tanya. Aku pun yang dah percaya habis apa dia cakap tu, terus nangis. *dasar cengeng.hahaha...*. Bila dia tau aku nangis terus dia kol aku. 


Kanda ku :: Sudah la, jan la nangis.. Ko ikut la ngan kawanku tapi kena jalan awal la dari poli coz flight dorang jam 8 pagi.
Aku :: Hah?! Awalnya jugak, flight ku malam kan? Buruk la tu aku di airport.. 
Kanda ku :: Ndak pa la ba, ko tengok la tv ka, tolong kakak2 ticketing tu check in kan orang ka, tolong macik cleaner ka... Ko ndak sedar tu malam sudah.. Hahahahaha... *boleh2 dia gurau begitu time aku sedih*
Aku :: Nah, melampau nya jugak... Orang sedih dia pi bagi idea merepek sana.. *time tu aku makin kuat nangis.hahaha...*
Kanda ku :: Laa... Menangis plak.. Aku bagi idea best2 pun nangis...
Aku :: Yalah, orang sedih xda kawan balik nanti ko plak pi bagi idea sembarang... Sudahla aku xda duit ni.. Cmana la aku mo balik ni?? Waaaaaa....... *habis da tisu, air mata berjurai-jurai sudah.hahaha...*
Kanda ku :: Yalah2.. Sama2 la kita balik...
Aku :: Hah?! Bila jugak ko balik ni??
Kanda ku :: Aih, sama kan tiket kita. Balik sama2 la ba..
Aku :: Habis tu, tadi bilang awal sehari dari aku??
Kanda ku :: HAHAHAHAHAHAHA....


Sekian... Begitulah sadisnya aku dipermainkan oleh Kanda ku. Masa tu aku lepak bilik kawan aku. Habis aku kena ketawakan oleh dorang. Tapi aku happy coz akhirnya aku balik ngan Kanda ku jugak. Tak payah risau pasal transport, pasal duit, pasal makan minum... Hahaha... 


Anne bilang :: Mintak maap sekiranya ada yang rasa entry ni macam hampeh jak.. hihihi.... ^_^

7 comments:

komen la banyak mana pun, i like comments!! muehehehe~~

Anne Nurain